Geplaatst op

Waarom kiezen voor opvouwbare brillenkokers?

Wanneer je een nieuwe bril of zonnebril wenst te kopen zal je meteen ook na willen denken over hoe je deze kan beschermen wanneer je ze niet draagt. Dat is een goede vraag, want er bestaan tegenwoordig op dit vlak wel een aantal verschillende mogelijkheden. Door de jaren heen zijn er dan ook tal van verschillende soorten brillenkokers op de markt verschenen. Eén van deze brillenkokers zijn opvouwbare exemplaren. Voor opvouwbare brillenkokers geldt niet alleen dat ze als bijzonder praktisch worden beschouwd, daarnaast zien ze er ook nog eens ongelofelijk leuk uit. Wil jij voor jouw nieuwe bril of zonnebril ook graag zo’n koker in huis halen? Maak dan snel in dit blogartikel kennis met alle voordelen die er aan verbonden zijn.

Opvouwbare brillenkokers zijn lekker compact

De belangrijkste reden waarom heel wat mensen er in de praktijk voor kiezen om opvouwbare brillenkokers te kopen heeft te maken met hun compacte vormgeving. Wanneer de bril niet in de koker zit kan je ze dan ook opvouwen als een soort van enveloppe. Dit zorgt er voor dat je ze ongelofelijk eenvoudig overal kan opbergen, ook wanneer je bijvoorbeeld slechts een kleine(re) tas voor handen hebt. Gedaan dus met die dikke, grote brillenkokers die nergens in passen! Door te kiezen voor één van de opvouwbare brillenkokers die in ons aanbod zijn terug te vinden zorg je er voor dat je altijd jouw brillenkoker op compacte wijze kan opbergen.

Ze bieden een goede bescherming voor jouw bril

Natuurlijk zijn de compacte eigenschappen van opvouwbare brillenkokers geweldig. Dit gezegd hebbende is het zo dat een dergelijke brillenkoker er ook vooral voor moet zorgen dat je bril op de meest optimale wijze kan worden beschermd tegen bijvoorbeeld vallen of stoten. Ook dat is absoluut het geval. De prachtige afwerking zorgt er gecombineerd met het beschermende materiaal aan de binnenkant voor dat opvouwbare brillenkokers ook op vlak van bescherming in geen geval onder moeten doen voor de andere exemplaren die verkrijgbaar zijn.

Verkrijgbaar in heel wat verschillende kleuren

Net zoals voor andere brillenkokers geldt ook dat de opvouwbare exemplaren steevast aangekocht kunnen worden in tal van verschillende kleuren. Zou je graag extra willen opvallen met jouw opvouwbare brillenkoker, maar dan wel op een leuke, stijlvolle manier? In dat geval kan je er altijd voor kiezen om één van de blauwe of zilveren exemplaren uit ons assortiment te bestellen. Deze opvouwbare brillenkokers zien er niet alleen prachtig uit, daarnaast bieden ze zowel jouw dure als goedkope zonnebrillen precies die bescherming die jij wenst!

Opvouwbare brillenkokers ogen bijzonder stijlvol

De look & feel waar opvouwbare brillenkokers over beschikken doet in zekere zin een beetje denken aan de razend populaire clutches. Net zoals deze clutches kan er worden gesteld dat opvouwbare brillenkokers in de praktijk ongelofelijk stijlvol ogen. Of je nu dus met andere woorden bent uitgenodigd voor een casual feest of je graag over een leuke beschermhoes voor je bril beschikt om te kunnen gebruiken op het werk, in allebei deze gevallen zal je kunnen vaststellen dat opvouwbare brillenkokers absoluut het overwegen meer dan waard zijn! Twijfel dus niet langer en maak snel kennis met de geweldige exemplaren in ons assortiment!

Geplaatst op

4 zonnebril trends van 2020 voor dames

Elk jaar opnieuw kan er worden vastgesteld dat er voor zowel dames als heren enkele nieuwe zonnebril trends worden gelanceerd. Ook dit jaar vormt op dat vlak geen uitzondering, in tegendeel. In het merendeel van de gevallen ontstaan deze trends bij de grote merken. Het gaat daarbij dan om namen zoals bijvoorbeeld Ray-Ban, Dior en Calvin Klein. In het bijzonder wanneer celebrities er voor kiezen om bepaalde, specifieke zonnebrillen te dragen is dat iets dat al snel de wereld rondgaat. Het gevolg? Een nieuwe trend is geboren! Wij hebben alvast de belangrijkste zonnebril trends van 2020 voor dames hier op een rijtje gezet!

1.) Size does matter!

“The bigger the better” lijkt de eerste trend te zijn waar dames dit jaar bij het kopen van een zonnebril rekening mee willen houden. Helemaal nieuw is deze trend echter niet. De voorbije jaren kon er namelijk reeds worden vastgesteld dat modieuze dames steevast kozen voor zonnebrillen die aanzienlijk groter uitvielen dan normaal. Ook dit jaar is dat dus het geval. Hou jij ook wel van een extra opvallende zonnebril? Dan is deze trend voor jou helemaal geweldig!

2.) De keuze voor vierkante glazen

Wie houdt van een traditionele, misschien wel klassieke zonnebril zal wellicht automatisch kijken in de richting van een exemplaar met ronde glazen. Dat geldt echter niet voor dames die de laatste nieuwe trends willen volgen. Zij kunnen bij het aanschaffen van een zonnebril dan ook vooral kijken in de richting van vierkante glazen. Deze glazen lijken het in 2020 helemaal geweldig te gaan doen. Let wel, op het ogenblik dat je kiest voor vierkant-achtige glazen in je zonnebril zal het frame altijd vervaardigd zijn van kunststof. Dit betekent wel meteen dat goedkope zonnebrillen met vierkante glazen steeds perfect tot de mogelijkheden behoren.

3.) Zonnebrillen met felle kleuren zijn helemaal terug!

Een andere trend die we kunnen opmerken dit jaar voor dames zonnebrillen heeft betrekking tot de kleuren van de glazen. De tijd dat we allemaal massaal bruine glazen droegen behoort reeds enige tijd tot het verleden. De trends dit jaar lijken dat ook alleen maar te bevestigen. De glazen krijgen steeds fellere kleuren waardoor het niet meer ongewoon is om bijvoorbeeld een zonnebril met paarse, blauwe of zelfs roze glazen te kopen. Op vlak van kleur lijkt het er naar uit te zien dat dit jaar echt alles mogelijk is. Zelfs gele en groene glazen lijken populairder te zijn dan ooit. Zou jij ook graag een extra fashion statement willen maken met jouw zonnebril? Dan is kiezen voor één van de felle kleuren voor je glazen een aanrader!

4.) Metalen frames, ook steeds populairder bij dames

Eén van de belangrijkste zonnebril trends voor mannen van 2020 heeft betrekking tot het aanschaffen van een exemplaar met een metalen en dus niet met een kunststof frame. Het lijkt er naar uit te zien dat deze trend ook de overstap heeft gemaakt naar de dames. Almaar meer dames kijken dit jaar dan ook in de richting van een elegante zonnebril met een metalen frame. Dit uiteraard gecombineerd met grote glazen met felle kleuren!

Geplaatst op

Waarin schuilt de meerwaarde van een polariserende zonnebril?

Een zonnebril kopen staat in de praktijk altijd gelijk aan keuzes maken. Wordt het bijvoorbeeld een gewone zonnebril of toch eerder een polariserend exemplaar? Niet alleen op vlak van monturen bestaat er een niet onaanzienlijke keuze, dat geldt ook zeker voor de glassoorten. Het kan best lastig zijn om hier een keuze uit te maken. Overweeg jij om toch maar een polariserende zonnebril aan te gaan kopen, maar wil je graag nog even alle voordelen op een rijtje hebben staan? Verdiep je dan zeker even in dit interessante blogartikel!

Wat zijn polariserende zonnebrillen precies?

De standaard zonnebrillen die op de markt zijn terug te vinden bieden een beter zicht op het ogenblik dat de zon schijnt. Ze doen dit door het verminderen van de lichtintensiteit. Dit betekent echter niet dat je met een zonnebril geen hinder meer kan ondervinden van de zon, in tegendeel. Zeker bij goedkope zonnebrillen is dat vaak het geval. Wanneer u deze overlast tot een absoluut minimum wenst te beperken kan het interessant zijn om te kijken in de richting van een polariserende zonnebril. Deze bril staat er immers om bekend het zonlicht aanzienlijk beter te filteren dan de standaard zonnebrillen. Hoe dan? Omdat de polariserende glazen niet alleen zorgen voor een vermindering van de lichtintensiteit. Daarnaast nemen ze immers ook de schittering van het licht weg.

Drie uitstekende redenen om te kiezen voor een polariserende zonnebril

Op zoek naar een echt kwalitatieve zonnebril? Wil je graag een nieuwe festival zonnebril kopen die je de geweldige festivals in de zomer op optimale wijze laat ervaren? In al deze en nog zoveel meer andere gevallen is de keuze voor een polariserende zonnebril wellicht al snel gemaakt. Wij zetten de drie voordelen in ieder geval nog even graag voor je op een rijtje.

 1. De zon vormt niet zelden een gevaarlijk obstakel in het verkeer. Elk jaar opnieuw gebeuren er dan ook heel wat ongevallen die veroorzaakt worden door het zonlicht. Recente onderzoeken hebben zelfs aangetoond dat zomaar even één op de vijf mensen wel eens in gevaar komen door verblindend zonlicht in het verkeer. Van zodra je te maken hebt met zon op de weg krijg je te maken met een schittering van de zon. Polariserende zonnebrillen zorgen er dus voor dat deze veel minder hinderlijk is.
 1. Niet alleen op de weg, maar ook op het water is het zo dat mensen vaak geconfronteerd worden met dezelfde schittering. Ben jij iemand die graag in de zomer gaat varen of gewoon in of op het water vertoeft? Ook in dat geval zal je kunnen vaststellen dat polariserende zonnebrillen een prima keuze kunnen zijn!
 1. Dat polariserende zonnebrillen in nagenoeg alle omstandigheden interessant kunnen zijn blijkt eveneens uit het feit dat mensen ze maar wat graag dragen op wintersport. Zie jij de spierwitte sneeuwpistes al helemaal voor je? In dat geval zie je wellicht ook het zonlicht afketsen op dat prachtige winterse deken. Dit zorgt voor een pijnlijke en bovendien ook erg gevaarlijke schittering in de ogen. Ook in deze situatie is het dan ook beslist de moeite waard om gebruik te maken van een polariserende zonnebril.

Waarin schuilt de meerwaarde van een polariserende zonnebril?

Een zonnebril kopen staat in de praktijk altijd gelijk aan keuzes maken. Wordt het bijvoorbeeld een gewone zonnebril of toch eerder een polariserend exemplaar? Niet alleen op vlak van monturen bestaat er een niet onaanzienlijke keuze, dat geldt ook zeker voor de glassoorten. Het kan best lastig zijn om hier een keuze uit te maken. Overweeg jij om toch maar een polariserende zonnebril aan te gaan kopen, maar wil je graag nog even alle voordelen op een rijtje hebben staan? Verdiep je dan zeker even in dit interessante blogartikel!

Wat zijn polariserende zonnebrillen precies?

De standaard zonnebrillen die op de markt zijn terug te vinden bieden een beter zicht op het ogenblik dat de zon schijnt. Ze doen dit door het verminderen van de lichtintensiteit. Dit betekent echter niet dat je met een zonnebril geen hinder meer kan ondervinden van de zon, in tegendeel. Zeker bij goedkope zonnebrillen is dat vaak het geval. Wanneer u deze overlast tot een absoluut minimum wenst te beperken kan het interessant zijn om te kijken in de richting van een polariserende zonnebril. Deze bril staat er immers om bekend het zonlicht aanzienlijk beter te filteren dan de standaard zonnebrillen. Hoe dan? Omdat de polariserende glazen niet alleen zorgen voor een vermindering van de lichtintensiteit. Daarnaast nemen ze immers ook de schittering van het licht weg.

Drie uitstekende redenen om te kiezen voor een polariserende zonnebril

Op zoek naar een echt kwalitatieve zonnebril? Wil je graag een nieuwe festival zonnebril kopen die je de geweldige festivals in de zomer op optimale wijze laat ervaren? In al deze en nog zoveel meer andere gevallen is de keuze voor een polariserende zonnebril wellicht al snel gemaakt. Wij zetten de drie voordelen in ieder geval nog even graag voor je op een rijtje.

 1. De zon vormt niet zelden een gevaarlijk obstakel in het verkeer. Elk jaar opnieuw gebeuren er dan ook heel wat ongevallen die veroorzaakt worden door het zonlicht. Recente onderzoeken hebben zelfs aangetoond dat zomaar even één op de vijf mensen wel eens in gevaar komen door verblindend zonlicht in het verkeer. Van zodra je te maken hebt met zon op de weg krijg je te maken met een schittering van de zon. Polariserende zonnebrillen zorgen er dus voor dat deze veel minder hinderlijk is.
 1. Niet alleen op de weg, maar ook op het water is het zo dat mensen vaak geconfronteerd worden met dezelfde schittering. Ben jij iemand die graag in de zomer gaat varen of gewoon in of op het water vertoeft? Ook in dat geval zal je kunnen vaststellen dat polariserende zonnebrillen een prima keuze kunnen zijn!
 1. Dat polariserende zonnebrillen in nagenoeg alle omstandigheden interessant kunnen zijn blijkt eveneens uit het feit dat mensen ze maar wat graag dragen op wintersport. Zie jij de spierwitte sneeuwpistes al helemaal voor je? In dat geval zie je wellicht ook het zonlicht afketsen op dat prachtige winterse deken. Dit zorgt voor een pijnlijke en bovendien ook erg gevaarlijke schittering in de ogen. Ook in deze situatie is het dan ook beslist de moeite waard om gebruik te maken van een polariserende zonnebril.

Hebben de bovenstaande voordelen je weten te overtuigen? Kies dan net als zoveel anderen ook voor een geweldige, polariserende zonnebril!

Geplaatst op

Hoe kwalitatief zijn goedkope zonnebrillen?

We vertellen je ongetwijfeld niets nieuws wanneer we zeggen dat zonnebrillen tegenwoordig over de meest uiteenlopende prijzen kunnen beschikken. Er zijn op de markt dan ook zowel heel wat dure als behoorlijk wat goedkope zonnebrillen terug te vinden. Veel mensen worden echter nog wel eens afgeschrikt voor wat het aankopen van een goedkope zonnebril betreft. Dit niet in het minst omdat ze vrezen dat zonnebrillen met een laag prijskaartje ook op kwalitatief vlak heel wat minder zijn. Is dit echter wel altijd terecht? Er zijn verschillende, specifieke eigenschappen die duidelijk kunnen maken of de goedkope zonnebril die je wenst aan te kopen nu wel of niet voldoende kwalitatief is. Je ontdekt ze in dit blogartikel!

1.) Controleer of de zonnebril 100% UV-bescherming biedt of niet

In eerste instantie moet er altijd worden gekeken naar de mate aan UV-bescherming die wordt gerealiseerd. In het merendeel van de gevallen is deze aanduiding terug te vinden op een sticker of in de beschrijving van de zonnebril. Deze aanduiding moet dan vermeld worden als 100% of UV400. Het spreekt voor zich dat de mate aan UV bescherming die wordt gerealiseerd eigenlijk de belangrijkste eigenschap is waar een zonnebril over dient te beschikken.

2.) Controleer de pasvorm en de CE-markering

Zorg er voor dat het montuur van je nieuwe zonnebril voldoende groot is. Alleen op die manier wordt er voor gezorgd dat UV-licht je ogen via de bovenkant, onderkant of zijkanten niet weet te bereiken. Bovendien is het bij het aankopen van een nieuwe zonnebril ook altijd belangrijk om stil te blijven staan bij de zogenaamde CE-markering.

 

Deze CE-markering wordt steeds aangegeven door middel van een cijfer tussen de 0 en 4. De CE-markering maakt duidelijk wat de kleurintensiteit is. In de praktijk wordt het sterk aangeraden om uitsluitend gebruik te maken van zonnebrillen met een absorptie van ten minste 75 procent. Dit betekent concreet dat ook goedkope zonnebrillen bij voorkeur over een CE 3 markering dienen te beschikken om echt interessant en veilig te zijn.

3.) Controleer de optische zuiverheid van de glazen

Voor alle mogelijke zonnebrillen die je overweegt om aan te kopen geldt dat ze moeten worden gecontroleerd op vlak van optische zuiverheid. De glazen van je zonnebril moeten steeds optisch zuiver zijn. Dit betekent dat ze vrij moeten zijn van vertekeningen. Is dat niet het geval? Dan is er dus iets mis met de zonnebril die je van plan bent om aan te kopen.

4.) Hou rekening met de materiaalkeuze

Het spreekt voor zich dat elke zonnebril op de markt bestaat uit bepaalde materialen. Voor goedkope zonnebrillen geldt dat er doorgaans altijd gebruik wordt gemaakt van kunststof. Buiten het feit dat dit duidelijk een voordeligere keuze is, is het eveneens zo dat kunststof de bril lichter maakt. Daarnaast is het ook zo dat kunststof brillen veel minder snel breken in vergelijking met brillen die zijn gemaakt van glas. Het is mede omwille van deze reden dat bijvoorbeeld zowel sport- als kinderzonnebrillen bijzonder vaak uit kunststof zijn vervaardigd. Ben je van plan om een nieuwe festival zonnebril aan te kopen die wel tegen een stootje kan? Ook in dat geval is het mogelijks interessant om te kijken in de richting van een (voordeligere) kunststof zonnebril! Het mag in ieder geval duidelijk zijn, goedkope zonnebrillen hoeven lang niet altijd slecht te zijn, zolang je maar grondig de kwaliteit controleert.

Geplaatst op

3 zonnebrillentrends voor 2020

De zonnebril is sinds jaar en dag het populairste accessoire voor tijdens de zomer. Dit niet alleen omdat ze onze ogen beschermen tegen de schadelijke UV-straling, maar ook omdat ze gewoon een geweldige uitstraling hebben. Velen zien hun zonnebril dan ook terecht als het verlengde van hun outfit. Ook voor dit jaar zijn er weer verschillende trends waar te nemen in de wereld van de zonnebrillen die we je zeker en vast niet willen onthouden!

1.) De pilotenbril, een jaarlijks terugkerende favoriet

Een absolute favoriet die elk jaar eigenlijk wel terugkeert is de zogenaamde pilotenbril. Eigenlijk is het eenvoudig, elke man of vrouw moet eigenlijk ten minste één pilotenbril in zijn of haar zonnebrillencollectie hebben zitten. Het zijn misschien niet de meest goedkope zonnebrillen, maar ze zijn werkelijk helemaal geweldig. Pilotenbrillen bestaan in de meest diverse kleuren en varianten waardoor er altijd wel een exemplaar voor handen is die zal passen bij je outfit. Ben je op zoek naar een fijne zonnebril om te dragen bij een casual outfit, tijdens een zwoele zomerparty of op je gloednieuwe bikini? De pilotenbril is altijd het overwegen waard! Ook dit jaar is ze wederom een absolute hit onder de zonnebrillen!

2.) De razend populaire Wayfarer en Clubmaster zonnebrillen

De Wayfarer en Clubmaster zonnebril is niet meer uit ons leven weg te denken. Deze brillen kenmerken zich door een design waarbij het materiaal van de pootjes vaak doorloopt tot boven de glazen. Aan de onderkant van de glazen zijn ze doorgaans voorzien van een gouden randje. Zowel de Clubmaster als de Wayfarer zonnebrillen zijn sinds jaar en dag een absolute hit en dat is ook dit jaar niet anders. Dat bijvoorbeeld een Wayfarer zonnebril door de jaren heen zo’n ongelofelijke populariteit heeft verkregen hoeft eigenlijk helemaal niet te verbazen. Sterren zoals met name Michael Jackson en ook Madonna bleken er bijvoorbeeld grote fan van te zijn. Ook het feit dat een Clubmaster en Wayfarer zonnebril veelal wordt voorzien van een universeel ontwerp is uiteraard alleen maar mooi meegenomen.

Zou jij graag voor deze nieuwe zomer een nieuwe festival zonnebril willen kopen? Ook in dat geval is het de moeite waard om daarvoor te kijken in de richting van een Wayfarer of een Clubmaster exemplaar! Deze zonnebrillen komen werkelijk overal tot hun recht. Dit niet alleen op het festivalterrein, maar ook op een terras en zeker ook op het strand.

3.) Helemaal terug van weggeweest; de Cat Eye!

Eén van de zonnebrillen die door de jaren heen even uit het zicht waren verdwenen zijn de zogenaamde Cat Eye zonnebrillen. Ze zijn echter dit jaar weer helemaal terug! Deze grote, vrouwelijke bril is een absolute eye-catcher bij elke outfit waarbij ze wordt gedragen. Door de jaren heen is de Cat Eye zonnebril evenwel getransformeerd in een vierkante zonnebril. Deze vorm is tegenwoordig één van de weinige die nog echt uitsluitend door vrouwen wordt gedragen. Andere brilvormen worden dan ook langzaam maar zeker universeel. Ben jij dus op zoek naar een sierlijke, sexy en op en top vrouwelijke zonnebril om dit jaar de ster van het strand en de festivals mee te worden? Dan is het kopen van een Cat Eye zonnebril zeker en vast de moeite waard!

Geplaatst op

Bril kapot of beschadigd? Deze verzekeringen kun je raadplegen

Gebarste zonnebril
Er sneuvelen jaarlijks heel wat monturen en brillenglazen. Bij verzekeraars is dat zelfs een van de meest voorkomende claims. Niet zo verrassend, want zo’n bril is best fragiel. Ook zijn ze vaak erg kostbaar. Is je bril kapot en vraag je je af of je hiervoor een verzekering kan raadplegen? Samen met Knab hebben we voor je op een rij gezet op welke verzekeraar(s) je in welke situatie(s) kan terugvallen. 
 

De schade is veroorzaakt door een volwassene

Wanneer een volwassene jouw bril beschadigt, is deze persoon hier in principe zelf aansprakelijk voor. Diegene kan in dit geval zelf een beroep doen op zijn of haar eigen aansprakelijkheidsverzekering. Wel is belangrijk om na te gaan hoe de schade aan jouw bril precies is ontstaan. Verzekeraars noemen dit ook wel ‘de context van een situatie’.
 
Zo zullen verzekeraars waarschijnlijk niet uitkeren wanneer je je bril hebt laten slingeren op de grond en iemand hier per ongeluk op is gaan staan. Slaat iemand de bril van je gezicht? Dan is de kans veel groter dat de schade aan je bril wordt vergoed.
 

De schade is veroorzaakt door een kind

Is de schade aan je bril veroorzaakt door een kind? Dan werkt het iets anders. Welke verzekering je schade vergoedt en of dat überhaupt gebeurt, hangt af van de leeftijd van het kind en de omstandigheden. 
 
Kind jonger dan veertien jaar
Is je bril beschadigd door een kind jonger dan veertien jaar? Dan zijn zijn of haar ouders in de meeste gevallen verantwoordelijk voor de kosten. Dit valt onder hun aansprakelijkheidsverzekering. 
 
Pas op: ouders van erg jonge kinderen kun je in mindere mate aansprakelijk stellen dan ouders van iets oudere kinderen. Met een peuter op schoot neem je namelijk het risico dat deze onverwachte bewegingen kan maken. Dit wordt gezien als je eigen verantwoordelijkheid in deze situatie. 
 
Bij kinderen van een paar jaar ouder, krijg je de schade waarschijnlijk wel vergoed via de verzekering van de ouders. In dat geval mag je namelijk in alle redelijkheid verwachten dat ze niet zomaar je bril zullen kapotmaken.
 
Kind ouder dan veertien jaar
Wanneer een kind ouder dan veertien jaar jouw bril kapot maakt, zijn zowel de ouders als het kind zelf verantwoordelijk voor deze schade. In de praktijk zullen echter de ouders vaak opdraaien voor de kosten.
 
Leeftijd niet altijd doorslaggevend
De leeftijd van het kind is niet altijd doorslaggevend in de afhandeling van een schadeclaim. De context en de specifieke situatie van het ongeluk spelen hierbij namelijk ook een rol. Als je jouw bril op een onveilige plek neerlegt, kan het zijn dat je zelf een deel van de kosten moet betalen voor de vervanging of reparatie.
 
Schade door je eigen kind
Als je eigen kind je bril beschadigt, zul je zelf waarschijnlijk voor de kosten moeten opdraaien. Kun je echter bewijzen dat het écht een ongeluk was, dan wordt de schade soms vergoedt vanuit de inboedelverzekering. Controleer daarvoor wel altijd goed je polisvoorwaarden.
 

De schade is veroorzaakt door een huisdier

Je hond springt tegen je op of de kat slaat je bril van je hoofd. Schade veroorzaakt door je eigen huisdier, vergoeden verzekeraars in de meeste gevallen niet. Zij zien het nemen van een huisdier namelijk als akkoord gaan met het risico dat er iets kapot kan gaan. Schade door huisdieren is daarom vaak opgenomen in de uitsluitingslijst van inboedelverzekeraars.
 
De situatie is anders wanneer jouw bril is beschadigd door het diervan een ander.. In dat geval kun je de schade verhalen op diens baasje. Waarschijnlijk wordt de schade dan gedekt door hun aansprakelijkheidsverzekering.
 

De schade is veroorzaakt door jezelf

Wat doe je als je per ongeluk zelf je bril kapot hebt gemaakt? In dat geval is het verstandig om de polis van je zorgverzekering te raadplegen. Bij sommige verzekeraars kom je mogelijk in aanmerking voor een vergoeding. Vaak heb je hier wel een aanvullende dekking voor nodig   Hiermee kun je een nieuwe bril kopen of je beschadigde laten repareren.
 
Let op: de verzekeraar zal vaak niet aankoopprijs van de bril vergoeden, maar de dagwaarde. Zeker wanneer je bril al wat ouder was op het moment van beschadigen, zul je een aanzienlijk lager bedrag uitgekeerd krijgen. Ook zijn er verzekeraars die werken met een vaste jaarlijkse vergoeding.
 

Hoe werkt het met de inboedelverzekering?

Wanneer de zorgverzekering de schade aan je bril niet wilt vergoede, kun je een claim indienen bij je inboedelverzekering. Controleer wel altijd eerst of schade aan je bril niet is uitgesloten in de polisvoorwaarden van je verzekering.
 

De schade is veroorzaakt tijdens een vakantie

Wanneer je bril of zonnebril op reis kapot is gegaan, kun je een beroep doen op je reisverzekering. Zolang je kunt bewijzen dat het beschadigen van jouw bril buiten jouw schuld om is gebeurd, zal de verzekeraar dit waarschijnlijk vergoeden. Wel is er vaak een maximum bedrag verbonden aan het schadebedrag dat de reisverzekering uitkeert en mogelijk hanteert de verzekeraar een eigen risico. 
 
Bron artikel: Knab
Geplaatst op

Zonnebrillen trends voor 2020

Om goed voor de dag te komen kun je elk jaar opnieuw weer kiezen voor een nieuwe coole zonnebril. Hierbij kun je kiezen voor de klassieke zonnebrillen die geschikt zijn voor zowel mannen als vrouwen, maar je kunt ook kiezen voor een zonnebril voor heren of dames die voldoen aan de laatste zonnenbrillen trends in 2020.

 

Elk jaar zijn er weer nieuwe modellen zonnebrillen in de mode. We laten je dan ook graag alvast weten welke zonnebrillen in 2020 helemaal hot zijn, zodat je alvast de show kunt stelen met je nieuwe trendy zonnebril.

Klassieke (unisex) zonnebrillen

Je kunt eigenlijk nooit de fout in gaan door voor een klassieke zonnebril te kiezen. Deze zonnebrillen zijn tijdloos en staan goed bij bijna elke outfit.

Pilotenbril

Een van de jaarlijkse favorieten is de zogenaamde “pilotenbril”. Iedereen moet op zijn minst wel één van deze brillen in zijn of haar bezit hebben. Pilotenbrillen zijn in verschillende varianten en kleuren te verkrijgen, hierdoor kun je voor elke outfit wel een geschikte pilotenbril vinden. Het is dan ook niet raar dat hij ook weer in 2020 erg populair is.

Wayfarer

De Wayfarer is een tijdloze bril die altijd een goede keuze is om te dragen. De bril is erg bekend door verschillende sterren, zoals Michael Jackson en Madonna. Bij deze brillen loopt het materiaal van de pootjes door boven de glazen. Ze zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Deze brillen zijn erg leuk om te dragen op het strand, terras of tijdens een festival. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren van basic kleuren tot felle, vrolijke kleuren.

Ronde glazen

Ronde glazen zijn niet zo lang populair als de voorgaande brillen en ze werden een tijdje geleden zelfs alleen gedragen door hippies of gabbers. Maar de ronde bril is nu voor iedereen en zo gestyled dat ze zowel een classy, moderne of alternatieve look kunnen geven.

Ronde glazen zijn in 2020 geschikt voor zowel mannen als vrouwen en zijn vooral in combinatie met spiegelglas erg populair. Daarnaast worden ze ook steeds groter van formaat. Deze brillen geven een stoere en modieuze look, maar ook als je voor een alternatieve look gaat moet je deze bril niet vergeten.

 

Mannen

Voor mannen waren vorig jaar ronde modellen, retro brillen, gekleurde glazen en kunststof frames de trend. Sommige daarvan zijn ook dit jaar weer trendy, maar er zijn ook nieuwe modellen die je dit jaar als man niet kunt laten liggen.

Metalen frames

Vorig jaar waren kunststof frames helemaal in, maar in 2020 zijn de zonnebrillen trends voor mannen juist zonnebrillen met een metalen frame. Metalen frames zorgen voor een stoer uiterlijk en zijn ook nog eens tijdloos. Daarnaast zijn zonnebrillen met een metalen frame geschikt voor iedereen, het maakt niet uit of je jong, oud, groot of klein bent.

Rechthoekige glazen

Voor mannen zijn zonnebrillen met rechthoekige glazen een goede keuze in 2020. Deze brillen staan vooral goed bij mensen met een ovaal of rond gezicht. Het is totaal wat anders dan de ronde glazen van vorig jaar. Daarnaast zien de glazen en gedurfd uit en geven je een moderne look.

Retro/vintage

Retro spullen gaan nooit echt uit de mode en in 2020 komen zonnebrillen uit de jaren 90 helemaal terug. Je kunt hierbij denken aan super smalle designs van de stijl uit de jaren 90. De zonnebrillen zijn er in ovale en hoekige varianten.

Vrouwen

Niet alleen voor mannen zijn er nieuwe zonnebrillen trends in 2020, maar ook voor vrouwen staan er nieuwe trends klaar.

Oversized

Voor de zonnebrillen trends 2020 voor vrouwen geldt ‘bigger is better’. Het is niet alleen super trendy in 2020 om te kiezen voor een oversized zonnebril, maar wist je dat deze je ogen ook beter beschermen tegen schadelijke UV-stralingen? Dat komt omdat deze brillen je ogen beter bedekken dan kleinere zonnebrillen.

Cat Eye

De Cat Eye is in 2020 helemaal terug van weggeweest. Deze grote en vrouwelijke bril is een echte eye-catcher. Vroeger was het zelfs dé bekendste zonnebril vorm voor vrouwen. Het is een van de weinige zonnebrillen die exclusief door vrouwen wordt gedragen. Andere brilvormen zijn ondertussen universeel geworden, maar de Cat Eye zorgt voor een sexy, sierlijke en vrouwelijke look.

Vierkante glazen

Niet alleen de Cat Eye is een grote zonnebril die je moet hebben in 2020, maar ook zonnebrillen met vierkante glazen voldoen goed aan de zonnebrillen trends 2020 van oversized zonnebrillen. Deze zonnebrillen zijn oversized en worden door vierkant-achtige glazen gekenmerkt. Het frame van deze brillen is bijna altijd van kunststof gemaakt, waardoor ze wel tegen een stootje kunnen.

Felle kleuren

Dit jaar mag je zonnebril opvallen. Je kunt kiezen tussen allemaal verschillende felle kleuren, zoals paars, roze, blauw, groen of geel. Het mag allemaal! Zo kun je een bril voor elke outfit kiezen en een echte fashion statement maken.

De juiste zonnebril kiezen

Het is natuurlijk leuk om een zonnebril te hebben die voldoet aan de zonnebrillen trends 2020. Maat het is daarnaast ook belangrijk voor een zonnebril te kiezen die je ogen ook daadwerkelijk goed beschermd. Let dus op de volgende punten bij de aanschaf van je nieuwe zonnebril.

UV-A en UV-B bescherming

Te veel UV-straling is schadelijk voor je ogen. Daardoor is het fijn als je zonnebril deze blokkeert. Het beste kun je kiezen voor een zonnebril die minstens 95% UV-A en 99% UV-B blokkeert.

Gepolariseerde glazen

Naast dat UV-stralingen schadelijk voor je ogen kunnen zijn, kunnen schittering van water of sneeuw erg hinderlijk zijn. Om geen last te hebben van deze schitteringen kun je kiezen voor gepolariseerde glazen.

De kleur van de glazen

Mensen denken vaak dat de kleur van de glazen iets zegt over de mate van bescherming die een zonnebril biedt, maar dit is niet het geval. Wel kan de kleur van de glazen invloed hebben op hoe je je omgeving ziet.

Grote glazen

Grote glazen bedekken je ogen beter dan kleinere glazen. Hierdoor worden schadelijke stralingen ook beter tegengehouden en kan je bril zijn werk beter doen.

Geplaatst op

Waar op letten bij een skibril kopen?

Skibrillen in showroom

De kans is aanzienlijk groot dat je op zoek bent naar een nieuwe skibril, je bent namelijk niet voor niets bij dit artikel terecht gekomen. Een skibril is een must have voor iedereen die op wintersport gaat, zonder skibril zal je niet ver komen. Echter zien we dat lang niet iedereen weet hoe hij of zij een goede skibril moet kopen, laat staan waar je op moet letten bij de aankoop. Dit is dan ook precies de vraag die wij vandaag zullen beantwoorden: waar op letten bij het kopen van een skibril?

 • Check of de skibril voldoende bescherming biedt

De eerste stap is om te bekijken of de skibril wel voldoende bescherming kan bieden tegen de zon. Vaak kun je dit wel ergens op de site van de aanbieder terugvinden. Zo weet je bij Brillenkopen.nl zeker dat je de hoogste bescherming mogelijk in handen krijgt. Het is belangrijk dat de skibril 100% UV bescherming bevat. Je kunt dit ook wel zien aan de termen 100% UV of UV 400 bescherming.

 • Kijk of de glazen behandeld zijn

De volgende stap is om te  bekijken of de glazen wel behandeld zijn. Bij het skiën krijg je vaak te maken met condens, dit komt nu eenmaal door het zweet en door de temperaturen. Nu is het wel zo handig om alles nog goed te zien tijdens het skiën, vandaar dat je alleen een skibril zou moeten kopen die voorzien is van een speciale anti condens behandeling.

 • Ga voor de goede maat

Een fout die veel mensen maken is dat zij een skibril kopen die eigenlijk niet goed past. Dit lijkt misschien onschuldig, maar dit is het zeker niet. De bril moet namelijk heel je gezicht aansluiten, anders kan de UV straling via de zijkant alsnog binnenkomen. Het is dan ook echt het handigst om de skibril te passen of om deze terug te sturen wanneer hij niet past. Zo voorkom je schade aan je huid tijdens het skiën.

Door op deze onderdelen te letten weet je zeker dat je het meest uit jouw aankoop zult halen voor de skibril. Bij Brillenkopen.nl ben je overigens aan het juiste adres voor alle mogelijke brillen, altijd voor een lage prijs. Neem anders zelf eens een kijkje in het aanbod om te ontdekken welke mogelijkheden er zijn, het zijn er meer dan je in eerste instantie zou denken!

Geplaatst op

Influencers gezocht

Ben jij actief op social media en houdt je van zonnebrillen? Brillenkopen.nl is altijd op zoek naar samenwerkingen met influencers die actief zijn op social media. 

Wij zijn geïnteresseerd in een van de volgende samenwerkingsvormen:

 • Review in de vorm van een video over de zonnebril
 • Foto shoot
 • Of een promotie op jouw social media account.

Wanneer je het interessant lijkt om met ons samen te werken kan je een berichtje sturen naar info@brillenkopen.nl. Je ontvangt snel een reactie om de samenwerking te bespreken.

Geplaatst op

Het belang van een goede skibril

 

Ieder jaar zijn er een hele hoop mensen die op wintersport gaan. Dit is logisch, een wintersportvakantie is namelijk één van de leukste dingen die je maar kunt doen. Nu is het alleen wel zo dat je aardig wat spullen mee moet nemen voordatje van de piste af kunt gaan. Een van de belangrijkste dingen is natuurlijk de skibril. Maar wat is nu eigenlijk het belang van een goede skibril? Dat gaan wij van Brillenkopen jou eens laten zien in dit artikel!

Waarom een goede ski bril kopen?Skibril op de piste

Er zijn drie redenen waarom de aanschaf van een goede skibril ontzettend belangrijk is wanneer je op wintersport wilt gaan. De eerste reden ziet op het  feit dat de skibril ervoor zorgt dat je bent opgewassen tegen het weer. De skigebieden staan nog wel eens bekend om hun sneeuwstormen. Wanneer je tijdens het skiën geen goede skibril op hebt zal je hierdoor aanzienlijk veel pijn aan je ogen krijgen. Aangezien je niet zit te wachten op geïrriteerde ogen is het verstandig om een goede skibril te vinden. De tweede reden waarom een skibril zo belangrijk is, is de bescherming tegen de UV straling. Waarschijnlijk weet je wel dat de UV straling in het bergachtige gebied hoger is dan in Nederland. Wist je echter dat de straling daar ruim 10X zo hoog is als hier? Precies, dat is nogal wat! Vandaar dat een skibril een must is voor jouw wintersport uitrusting. Reden nummer drie is de weerkaatsing van het zonlicht op de sneeuw. Door de witte oppervlaktes kan de zon erg verblindend zijn, door te kiezen voor een skibril met polaroid werking zal je hierdoor minder last hebben van de zon en van de schitteringen. Zo loop je niet meer om de minuut met je ogen te knijpen.

Een skibril kopen bij Brillenkopen.nl

Bij ons ben je aan het juiste adres voor de aankoop van alle mogelijke soorten brillen, ook op het gebied van skibrillen. Ons ruime aanbod zorgt ervoor dat je de skibril kunt kiezen die perfect aansluit bij wat je in gedachten hebt. Dit in combinatie met onze hoge kwaliteit en de 100% UV-400 protectie zorgt ervoor dat je deze skivakantie voorzien bent van de juiste bescherming. Neem snel een kijkje in het aanbod en kies de skibril die bij je past, voor je het weet ben je voorzien van een skibril waar je jarenlang plezier van zult beleven.

Geplaatst op

Waar is de zon?

We zitten al weer bijna in mei en de zomer komt nu wel heel erg dichtbij, maar hoe zit het nou met de zon? Nu al een hele week regen en hagel buien, zijn wij die periode nu nog niet voorbij? Ik zoek de zon en ik ga hem vinden!

 

Nederland is een fantastisch land waar alles goed georganiseerd is, maar als we het over het weer gaan hebben! Ja , dan krijg je alleen maar kritiek. De reden is vooral, omdat je nooit weet wat voor weer het kan worden. Kunnen we op dit moment zeggen dat het weer slechter is dan ander jaren? Ja dat kunnen wij wel concluderen! Zoals je hieronder ziet; dan kan je concluderen dat april’16 gemiddeld kouder was dan andere jaren. Hoewel april kouder was, lijkt mei gemiddeld weer warmer te worden! Dat zijn wel de berichten die wij zoeken in dit koude kikkerlandje. Het KNMI geeft aan dat mei gemiddeld warmer wordt dan de jaren voorheen, dit zijn positieve berichten en ik zie deze dagen met een grote glimlach te gemoed.

Hoeveel zonuren heeft Nederland in een jaar?

Op zoek naar deze informatie, kwam ik terecht op een interessant site waar alle informatie te vinden was over het weer van Nederland sinds 1901. Kijkend naar de grafieken en tabellen, kwam ik erachter dat van 1 januari’16 tot 29 april’16 het aantal zonuren op 495 stond. Het jaar 2016 op dit moment staat dan ook op de 13 plek, niet heel slecht als je het bekijkt over 115 jaar. Daarom vind ik dat wij iets te kritisch zijn op dit moment, mei ziet er rooskleuriger uit plus dat mei warmer lijkt te gaan worden gemiddeld dan de andere jaren.  

Feitjes over het weer van 29 april!

Wat was nou de warmste 29 april en welke was het koudst? Hoe is dat vergeleken met nu? Kijkend naar de tabel hieronder zie je de statistieken over de jaren heen. Dat we niet de warmste 29 april door de jaren heen hebben zou je niet verassen ;p. In 29 april zou er maximaal 14 uur en 52 minuten de zon kunnen schijnen, je ziet dat op 2007 bijna het maximale zonuren is behaald. Nu is de gemiddelde temperatuur over het gehele land rond de 7 a 8 graden Celsius. Dit komt in de buurt van laagste maximum temperatuur, het is dan ook een grauwe en koude dag.

De zon komt wel weer terug 

Als ik zo kijk naar de statistieken dan heb ik eigenlijk wel zin in mei. Als mei gemiddeld die temperaturen gaat halen als de statistieken aangeven dan kunnen wij een mooie begin van de zomer te gemoed gaan. Laten we positief de slechte dagen doorkomen en met een grote glimlach de mooie dagen van mei ingaan.

Geplaatst op

Wij hebben vrijheid!

Op 4 mei is het dodenherdenking dan herdenken wij  jaarlijks alle slachtoffers van de tweede wereldoorlog. Een dag waar heel Nederland om 20:00 2 minuten stilstaat bij alle nare gebeurtenissen van de tweede wereldoorlog. Een mooie traditie die in stand gehouden moet worden, zodat toekomstige generaties begrijpen dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. 

5 mei de dag dat vrijheid gevierd wordt! 

De dag dat de Duitse troepen capituleerden en Nederland zich weer een vrij land mocht noemen. Na de bevrijdingsdag in 1945 werd er besloten om deze memorabele bevrijdingsdag om de 5 jaar te vieren. Vele jaren later in 1990 werd de dag 5 mei uitgeroepen tot een nationale feestdag, dit zorgde ervoor dat deze dag jaarlijks herdacht en gevierd zou worden.

5 mei de dag dat Nederland de vrijheid viert. Tegenwoordig zien wij vrijheid als iets wat normaal is, dit is logisch omdat de generaties na de tweede wereld oorlog dit niet zelf hebben meegemaakt. Helaas zijn er nog veel mensen die niet in vrijheid leven, daarom moeten wij in Nederland heel erg blij zijn met de vrijheid die wij als mensen hebben. Het is dan ook van essentieel belang om dit soort tradities voort te zetten, om toekomstige generaties kennis te laten maken met de gebeurtenissen van toen en hoe die mensen hebben geleden voor onze vrijheid.

Hoe wordt 5 mei nu gevierd?

Ieder jaar wordt traditiegetrouw in de nacht van 4 op 5 mei het bevrijdingsvuur ontstoken op het 5 mei plein in Wageningen. Het bevrijdingsvuur is hét symbool voor nationale eenheid en voor het leven in vrede en vrijheid. De vlam wordt ontstoken voor het historisch Hotel de Wereld door de burgermeester van Wageningen. In dit Hotel werd er door de Duitsers de capitulatie in 1945 getekend. Nadat de vlam is ontstoken wordt er vanaf deze historische locatie het vuur verspreid door het hele land. Dit is dan ook direct het startsein voor alle bevrijdingsfestivals en andere festiviteiten in het land om te beginnen met het vieren van de vrijheid.
Dit zijn twee dagen waar Nederland altijd even bij stil moet staan. Dit zijn de dagen die Nederland hebben gevormd zoals het nu is. Een vrij land met het recht op een eigen mening, zonder onderdrukking en gevaar. Sta stil op 4 mei en geniet op 5 mei dat je vrij bent!

 

 

 

 

 

Geplaatst op

Stufi is weer binnen!

Als student ken je het wel, wachten op die dag dat de overheid je weer een handje helpt om de economie te stimuleren. Nou die dag is vandaag! Wat doe jij met je stufi? Wij bij brillenkopen.nl hebben een te gekke staffelkorting, zodat jij op elke zonnebril extra 5 euro korting krijgt op onze gehele collectie zodat jij goedkoop te gekke zonnebrillen kan bestellen. 

Het studentenleven is nog zo slecht niet voor de meeste mensen. Geen vaste 9 tot 5 roosters, lekker kunnen genieten van het leven zonder al te veel verplichtingen. Maar er moet ook geld worden verdiend, want de leuke dingen kosten geld. Daarom is het toch zeer fijn dat er elke maand een bijdrage van de overheid op jouw rekening wordt gestort. Maar waar komt deze studiefinanciering nou eigenlijk vandaan?

Ontstaan van Stufi

De studiefinanciering die de studenten krijgen, ofwel de basisbeurs genoemd, bestaat sinds 1986. Deze financiering kwam tot stand zodat studenten onafhankelijk van hun ouders konden zijn; daarom kregen studenten vanaf hun achttiende een vast maandbedrag van de overheid. Toentertijd kreeg een uitwonende student 850 gulden (ongeveer 400 Euro) studiefinanciering. Dit is door vele bezuinigingen van de overheid omlaag gegaan naar 266 euro voor een uitwonende student. Het kromme is dat de huurprijzen hoger zijn geworden en de financieringen omlaag zijn gegaan. Een studentenkamer kost al gauw meer dan 400 euro per maand, het is dan onmogelijk voor een student om alleen met de basisbeurs rond te komen. Daarom hebben studenten de kans om te lenen bij de overheid, dan kun je aanvullende beurzen krijgen zodat je de vaste kosten kunt dekken. Deze lening moet wel binnen 15 jaar na het afstuderen terugbetaald worden.

Studenten zoeken naar tijd!

De gemiddelde student gaat 4 tot 5 dagen naar college, de duur van deze dagen verschillen per opleiding. Naast de schoolcolleges wordt er van de studenten verwacht dat er thuis of op school aandacht wordt besteed aan hun studie. Maar tijdens de studie zijn de meeste studenten actief met sport of andere hobby’s en hebben zij een bijbaan, zodat de vaste kosten gedekt kunnen worden. Het is dan ook lastig voor studenten om alles te kunnen doen, daarom moeten veel studenten keuzes maken om bepaalde activiteiten te laten vallen. Deze keuzes zijn vaak voor studenten zeer lastig te maken.

De laatste loodjes!

De laatste maanden zijn in gegaan voor de meeste studies. Sommige ronden hun stage af en andere moeten met hun neuzen de boeken in om zich voor te bereiden voor de tentamens. Maar dan komt het moment waarop iedereen het hele jaar weer op heeft gewacht, het begin van de zomer. Dus wij bieden jou als student onze stafel korting aan zodat jij te gekke zonnebrillen bij Brillenkopen.nl kan bestellen. Hoe gaat dit in zijn werk?

 • 1 zonnebril: 15 euro
 • 2 zonnebrillen: 25 euro
 • 3 zonnebrillen: 35 euro
 • 4 zonnebrillen: 45 euro
 • 5 zonnebrillen: 50 euro

Wees er dus snel bij, zodat jij stijlvol de zomer tegemoet kan gaan.

Geplaatst op

Begin van de zomer!

Langste dag!

De zomer voor de deur en dagen waar de zon langer voor ons gaat schijnen, dat klinkt als muziek in mijn oren. Lekker je zomerse kleding aan, zonnebril op je neus en genieten van je welverdiende zomervakantie. Maar wanneer hebben wij in Nederland de langste dag? En wat houdt de langste dag in? Dit allemaal wordt beantwoord in mijn blog.

Hoe wordt de langste dag nou eigenlijk bepaald? Ten eerste heb je over het jaar 2 dagen die het langst zijn, dit komt doordat twee halfronden Noord en Zuid evenredig staan ten opzichte van elkaar. Op het Noordelijk halfrond is deze dag vastgesteld op 21 juni, dit is exact het tegenovergestelde op Zuidelijk halfrond die op 22 december staat vastgesteld. Een perfecte afspiegeling van de twee tegenovergestelde halfronden.
De langste dag in Nederland is meestal op 21 juni, dit komt omdat Nederland op het Noordelijk halfrond zit. Doordat de zon niet in een perfecte cirkel draait om de aarde, kan het verschil tussen de vroegste opkomst en het laatst ondergaan van de zon wel verschillen met de langste dag. De vroegste opkomst van de zon is op 17 juni en de dag dat de zon het laatst onder gaat is op 24 juni.

Begin van de zomer!

In het begin van de zomer zijn er traditioneel veel bruiloften en in de Scandinavische landen wordt de langste dag ook veel gevierd, dat wordt ook wel midzomerfeest genoemd.   Maar hoeveel uren zonlicht heb je op zo’n dag? In Utrecht is de tijd tussen de zon opkomst en ondergang maar liefst 16 uur en 46 minuten. De langste dag van het jaar betekent ook het begin van de zomer van 2016. Een dag ervoor op 20 juni om 22:34 is de zonnewende, de zon staat dan recht op de aarde. Dat betekent dat het op de noordpoolcirkel niet donker wordt.
Het moment komt steeds dichterbij dat de zomer officieel wordt aangekondigd door moeder natuur. Scholieren en studenten zijn bijna klaar met examens en tentamens! Iedereen begint met het boeken van zijn welverdiende vakanties en het uitzoeken van de vetste festivals. Dit betekent natuurlijk dat er zonnebrillen nodig zijn, zodat jij op vakantie of op een festival jouw te gekke zonnebril op kan zetten.
Kijk dus snel naar de te gekke collectie van Brillenkopen.nl, zodat jij bij het start signaal van de zomer helemaal klaar bent om te shinen!
Geplaatst op

Het ontstaan van de zonnebril!

Tegenwoordig op een zonnige dag is het de normaalste zaak om je zonnebril erbij te pakken, maar hoe ging dat vroeger? Waar is de zonnebril ontstaan? Om deze vragen te beantwoorden maken wij een reis terug in de tijd!

 

De tijd van de Romeinen!

De zonnebril is door eeuwen heen geëvolueerd. Men zegt dat de Romeinen ook pioniers zijn in de evolutie van de zonnebril. Volgens onderzoekers bekeek de Romeinse keizer Nero, gladiatoren gevechten door edelstenen zoals smaragden.

De Chinezen bijdrage aan de zonnebril!

Terug in de tijd naar China, belanden wij in de 12e eeuw. De rechters in China zochten naar een middel om hun gezichtsuitdrukkingen te verbergen, zodat ze getuigen beter konden ondervragen. De Chinese rechters droegen dan ook gedurende deze periode rook-gekleurde kwarts in vlakke monturen. Hoewel de gedacht achter dit ontwerp niet bedoeld was om je ogen te beschermen tegen zonlicht, uiteindelijk bleven de kwarts lenzen niet onopgemerkt om te fungeren als de eerste ‘zonnebril’. Deze uitvinding zorgde ervoor dat het felle licht van de zon werd gedempt voor de ogen, maar de kwarts lenzen zorgden er niet voor dat het zicht beter werd.

Drie eeuwen later in de 15e eeuw kwamen de Italianen naar China met lenzen die wel instaat waren het zicht te verbeteren. De Italianen gebruikten een rook-kleurende technologie om de kleur van de lens te veranderen, hierdoor creëerden zij ‘zonnebrillen met beter zicht’!

Terug naar Italië!

Nadat de Italianen al verbeteringen hadden doorgevoerd op het eerdere idee uit China, kwamen ze in de 18de eeuw met de eerste versie van de zonnebril die wij nu kennen. De adelijke families uit Venetië beschermde hun nobel huid met groene zonnebrillen, deze brillen werden gedragen tegen de bleekheid van de nobel huid en tegen de reflectie van de zon. Bleekheid was vroeger een onderscheidend kenmerk van adel en lagere sociale klassen.

De Venetiaanse opticiens begonnen als  eersten in Italië met een productie van een zonnebril voor mannen. Dit model stond bekend als Goldoni glazen. De naam blijft mysterieus omdat niemand exact weet waarom de bril zo is genoemd, maar men beweert dat de zonnebril is vernoemd naar de beroemde toneelschrijver Carlo Goldoni die de bril zelf ook droeg.

Een bijzonder feitje over de glazen van de zonnebril die hierboven wordt genoemd! Een Italiaanse opticien heeft de glazen onderzocht en kwam tot de conclusie dat de glazen van toen beter bescherming boden dan de glazen die zijn geproduceerd in 1956 door Giuseppe Ratti (De oprichter van het zonnebrillen merk Persol).

De cirkel is rond

Het jaar 1929 was de cirkel eindelijk rond en kwam Sam Foster met de zonnebril zoals wij hem ook kennen. Hij verkocht zijn zonnebrillen op de stranden van New Jersey. De zonnebrillen waren ontworpen om de ogen te beschermen van felle zon. De zonnebrillen van Sam Foster sloegen direct aan en werden een HIT!

Gedurende de 20e eeuw begon de zonnebril mateloos populair te worden. Dit voornamelijk door de acteurs die de zonnebrillen begonnen te gebruiken tijdens het filmen. De acteurs gebruikte deze zonnebrillen om hun ogen te beschermen tegen de felle lichten van de studio.

In 1936 richtte Edwin H. Land Polaroid corporation op. Dit bedrijf was gespecialiseerd om lenzen te polariseren, dit deed hij met zijn nieuw polaroid filtertechnologie. Zonnebrillen bedrijven begonnen zijn technologie te gebruiken om de lenzen van de zonnebrillen te polariseren. Door de nieuwe technologie werden de zonnebrillen nog populairder onder het publiek.

Enkele decennia later in 1960 begonnen zonnebril fabrikanten intensieve reclame campagnes met bekende acteurs en mode ontwerpers, om zo de populariteit van de zonnebrillen nog meer te versterken. Na 1960 heeft de zonnebril nog enkele veranderingen ondergaan, zoals :

 • UV-protectie
 • Zonnebrillen voor elke type sport
 • Oog corrigerende zonnebrillen

Vanaf zijn bescheidde oorsprong in de 12e eeuw in China, zijn er talloze innovatieve breinen met de zonnebril te werk gegaan om de zonnebril te creëren zoals wij hem nu kennen. Maar de innovatie van de zonnebril zal zeker niet stoppen! De technologie verbeterd continu, dus wij zijn benieuwd naar nieuwe innovatie die nog zullen komen.

Geplaatst op

Aan alles komt een eind!

De tijd is weer voorbij gevlogen, 20 weken als stagiair bij Brillenkopen.nl komen tot een eind. Een tijd van veel leren en ontdekken in de online wereld, die allemaal betrekking hebben tot de webwinkel. Gegroeid als persoon, door goede begeleiding en coaching van mijn stage begeleiders van Brillenkopen.nl 

Wat heb ik geleerd?

De online wereld is voor iedereen makkelijk toegankelijk en goed te begrijpen, maar achter de schermen is het opeens een stuk ingewikkelder. In mijn eerste week kreeg ik daar ook meteen mee te maken. Uiteindelijk begon ik het proces te begrijpen en daardoor werd het meteen ook duidelijker voor mij wat er allemaal komt kijken bij het onderhouden en laten draaien van een webwinkel.

Naast de informatieve kant van de webwinkel heb ik ook veel geleerd over de online zonnebrillen branche. Voordat ik hier op stage kwam, had ik geen idee dat er zoveel zonnebrillen webwinkels waren. De concurrentie is hevig en daardoor moet Brillenkopen.nl blijven innoveren. Mooi om te zien is dat Brillenkopen.nl het heel erg belangrijk vindt dat het bedrijf klantgericht is. Zij vinden dat de klant centraal staat en altijd moet staan. Dat was dan ook een van de belangrijkste lessen die ik leerderde bij Brillenkopen.nl.

Fotoshoots

Naast mijn kantoor bezigheden kreeg ik ook de vrijheid om mijn creativiteit te uiten met de camera! Hier heb ik dankbaar gebruik van gemaakt en heb daardoor een aantal shoots op het strand mogen doen, om zo de zonnebrillen op de gevoelige plaat vast te leggen ;p. Enkele top foto’s uit mijn collectie:

Naast mijn eigenfoto’s heb ik ook een shoot met modellen mogen bijwonen. Dit was een leuke ervaringen, waar ik ook goed kon zien hoe een professionele fotograaf te werk ging. Het fotograferen van zonnebrillen blijkt echt kunst te zijn, vooral bij de modellen met spiegelglazen! Deze modellen reflecteren natuurlijk alles en dat maakt het fotograferen zeer lastig. Enkel top foto’s van de fotoshoot:

Echt een hele gave ervaring! Om de fotograaf te helpen bij het maken van deze te gekke foto’s. Heb hier ook echt veel van geleerd en kan dit altijd weer toepassen bij het maken van productfoto’s of sfeerfoto’s.

Mijn Zomer gaat beginnen!

De laatste dagen aftellen en dan begint voor mij de zomer echt. Een 3 weekse reis naar Griekenland samen met mijn broertje. Genieten van het mooie weer en het heerlijk eten, maar ook het helemaal tot rust komen van een intensieve periode.

De toppers van Brillenkopen.nl hebben mij een keuze van 3 zonnebrillen gegeven, die ik mee mag nemen naar Griekenland! Een super mooi gebaar en heb daardoor meteen een mooie afsluiting voor mijn laatste blog.

Mijn laatste top 3 zonnebrillen

Mijn keuzes van de zonnebrillen die ik met mij meeneem naar Griekenland!

 1. Steve leopard  Een heerlijk zonnebril waar je lekker door kijkt en ziet er heel stijlvol uit.
 2. Wayfarer Matzwart Groen  Een Zonnebril waar ik mij lekker achter kan verschuilen 😉
 3. Aviator Zwart  Ik moet altijd een Aviator hebben en dit model geeft je een stijlvolle look.

Met deze kekke brillen ga ik op reis naar Griekenland en zal ik genieten van het heerlijke klimaat en zal ik heerlijk chillen met mijn zonnebril op. Ik wens iedereen ook een fantastische zomer toe en koop snel nog een kekke zonnebril voordat je op vakantie of naar een festival gaat Bij Brillenkopen.nl.

 

 

 

Geplaatst op

Kleurrijke zonnebrillen voor de zomer!

Is iedereen al bijna klaar voor de zomer? Wij zijn er helemaal klaar voor met onze super gave kleurrijke collectie. Neutrale kleuren zoals bruin, zwart en zilver gladjes komen verfijnder over, dat is niet te ontkennen. Maar als je echt wilt opvallen dan moet jij juist kleurrijke spiegelglazen met kleurrijke monturen dragen. Lees het hier en kom erachter welke kleurrijke zonnebril wij voor jou hebben!

Kleurrijke zonnebrillen!

Wanneer valt een zonnebril onder de categorie “kleurrijke zonnebril”? Een kleurrijke zonnebril heeft 2 of meerdere kleuren in hun montuur en glazen. Dit soort modellen zie je terug bij Wayfarer, Wayfarer heeft altijd klassieke modellen die zeer populair zijn, maar ook zij komen elk jaar met zeer kleurrijke monturen. Deze kleurrijke modellen passen goed bij de groeiende trends van de Bohemian stijl en de festival branche. Enkele gave modellen van Wayfarer op een rijtje gezet die jij in de zomerdagen kan dragen.

Je bent anders!

De kleurrijke zonnebrillen werden vroeger vaak als excentriek afgeschilderd, maar tegenwoordig is dat steeds minder vanwege het steeds populairder worden van dit soort kleurrijke modellen. Meer mensen willen zich steeds meer uiten en vermijden zonnebrillen die als saai bestempeld kunnen worden.

Door Kleurrijke zonnebrillen te dragen kan je ook meer afwisseling geven aan je eigen look. Kleurrijke zonnebrillen passen in tegenstelling wat je zou denken, heel erg goed bij klassieke outfits.

En als je kleurrijk textiel draagt, of het nou een jurk is of een driedelig pak, kan een kleurrijke zonnebril wel eens het accessoire zijn waarmee je jezelf in de spotlights zet.

Daarnaast geeft een kleurrijk object je altijd een goed humeur. Je zal vast wel eens hebben gemerkt dat wanneer je iets moois en kleurrijk zag je humeur altijd wat beter werd. Bij een sombere bui kan iets eenvoudigs zoals een kleurrijke zonnebril je al een positievere humeur bezorgen. Genoeg reden om zo’n mooi kleurrijke zonnebril in huis te hebben.

Naast de te gekke Wayfares heeft Brillenkopen.nl ook hele gave vintage modellen met te gekke kleuren. Mijn favoriete heb ik op een rijtje gezet:

Deze modellen maken je look voor de zomer compleet! Kijk snel bij Brillenkopen.nl om jou kleurrijke zonnebril te vinden en te bestellen.

groetjes!

Geplaatst op

Bohemian style!

Bohemian Style is overheersend op festivals!

De Bohemian stijl is grotendeels geïnspireerd op de mode van de hippies uit de jaren ’60 & ’70. Ook heeft deze stijl aspecten van de Romeinen. De Bohemian stijl staat voor vrijheid van bewegen. Deze stijl is toch anders dan trend die tegenwoordig heerst in het dagelijks leven, waar skinny en tight fit in de mode zijn. Mensen die de Bohemian stijl kiezen gaan meer voor baggy en comfortabelere kleding. Mooi om te zien is dat festival trends dan toch een hele andere richting hebben dan de dagelijkse realiteit. Festival organisatoren kiezen er dan ook voor om hun bezoekers het gevoel te geven dat ze vrijheid hebben op het terrein en dat ze het gevoel krijgen dat ze even weg zijn van de dagelijkse sleur.

 

De Bohemian stijl staat bekend om zijn kleuren en gekke printjes en wordt ook wel Boho stijl genoemd. Deze stijl zie je veelal op festivals. Dan zie je vrouwen/mannen met gekke printjes lopen, de zogenaamde hippie stijl. Tijdens het festivalseizoen is dit wel de trend die veel festivalgangers volgen, dit komt ook doordat festivals het concept vaak laten draaien om vrij te zijn en even los van de realiteit te komen.

Waar de Bohemian stijl veelal om kleren draait, hebben de zonnebrillenbranches ook scherp opgelet en zijn zich ook gaan laten inspireren door de Boheemse stijl. Je ziet dan ook steeds vaker gekke zonnebrillen met te gekke printjes of vel gekleurde zonnebrillen. Doordat de bohemian stijl helemaal geïntegreerd is in de festival branche, hebben de zonnebril fabrikanten ook weer de spiegelglazen veelal laten terugkomen in hun modellen.

Ga je naar een Festival trek dan alle accessoires uit de kast! Bandana’s, zonnebril koortjes, kettingen en armbanden enz. Het gaat verder dan alleen een t-shirt of een jurkje, ga je bohemian stijl dan ga je ook ‘all the way’!

Ik zie je snel op een festival 😉

Geplaatst op Geef een reactie

De Wayfarer, een tijdloos montuur

Denk je er over om deze lente of zomer een Wayfarer zonnebril aan te schaffen? Dan maak je een goede keuze! Het Wayfarer-montuur werd zeer geliefd dankzij het merk Ray-Ban. Het montuur kwam voor het eerst uit in de jaren ’50 van de vorige eeuw en is tot de dag van vandaag erg geliefd gebleken. Maar een echte Wayfarer is wel prijzig. In plaats van een Wayfarer van een merk, kun je altijd een imitatie Wayfarer aanschaffen. Imitaties zijn van zeer goede kwaliteit en gaan lang mee. Maar wat is de aantrekkingskracht van Wayfarer zonnebrillen? En waarom vinden mensen deze stijl toch zo mooi? Check alle Wayfarers hier!

Kleinere, subtiele zonnebril
Dragers van Wayfarer zonnebrillen hebben een voorkeur voor kleinere glazen in hun zonnebril. Als je de trend van de afgelopen paar jaar bekijkt, valt het op dat er steeds meer geneigd wordt naar grote glazen, die afgeleid lijken te zijn van de pilotenzonnebril. Wayfarer-monturen bedekken daarentegen niet zo’n groot oppervlak van de ogen. De zonnebrillen zorgen eigenlijk voor net genoeg bedekking om het ooglid tegen de zon te beschermen. Ook zijn Wayfarer-monturen meestal uit kunststof vervaardigd terwijl pilotenbrillen doorgaans een metalen montuur hebben. Het Wayfarer-model lijkt nog wel het meest op een subtiele kattenogen- of vlindermontuur. Toen het model in 1952 voor het eerst werd getoond was het ook een beetje groter, maar de huidige kleinere versie is in de loop der jaren door vooral Ray-Ban gepopulariseerd.

Het perfecte gezicht voor de Wayfarer
De Wayfarer is een ingetogen model en staat eigenlijk bij praktisch ieder gezicht. Maar de Wayfarer komt het meest tot zijn recht op lange en rechthoekige gezichten, en wordt meestal door dames gedragen. In de jaren ‘80 werd het ook door heren als Michael Jackson en Tom Cruise gedragen. Vrouwelijke beroemdheden die het Wayfarer-model verder populair maakten zijn Mary Kate Olsen, Audrey Hepburn en Marilyn Monroe. En hoewel John Lennon voornamelijk bekend werd met zijn metalen ronde montuur, is hij ook regelmatig met Wayfarers gesignaleerd in zijn jonge jaren. Als jouw gelaatsvorm enigszins lijkt op de beroemdheden die hier zijn genoemd, dan kun je met een gerust hart een Wayfarer-montuur uitproberen. Als je een man bent en denkt dat dit model meer iets voor dames is, dan heb je het mis! Schrijf het niet bij voorbaat af als te vrouwelijk. Probeer eerst eens het model. Het zou zomaar kunnen zijn dat de Wayfarer-stijl juist het beste bij je past.

Imitatie Wayfarers
Imitatie Wayfarer zonnebrillen zijn een ideale manier om flink te besparen op de uitgaven van een zonnebril, en er tegelijkertijd hip en modieus bij te lopen. Maar kies je imitatie zonnebrillenleverancier echter zorgvuldig. Verzeker jezelf ervan dat de imitatiezonnebrillen van goede kwaliteit zijn. Het feit dat je een imitatie draagt wil niet zeggen dat je jezelf tevreden moet stellen met inferieure kwaliteit. Brillenkopen.nl garandeert bijvoorbeeld dat iedere Wayfarer zonnebril is voorzien van UV-protectie, waterbestendig kunststof montuur en roestvrijstalen schroeven en scharnierpunten. Maak je niet teveel zorgen over de maat, aangezien de pootjes van de Wayfarer zonnebril iets naar binnen staan. Hierdoor klemt de zonnebril ook bij smallere gezichten goed om het hoofd. En doordat de Wayfarer sowieso een kleiner zonnebrillenmodel is, zal de zonnebril nooit als oversized ogen op een kleiner/smaller gezicht.

Identiteit Wayfarer-dragers
Mensen die er voor kiezen een Wayfarer zonnebril te dragen zijn doorgaans wat meer ingetogen dan diegenen die zeer grote monturen en pilotenzonnebrillen dragen. Als je denkt dat deze stijl meer bij jouw persoonlijkheid past, of als je gewoon denkt dat het Wayfarer-model jou beter staat dan alle andere modellen en stijlen, ga dan gerust je gang en kies de perfecte Wayfarer voor jou uit.

Bekijk hier onze uitgebreide collectie Wayfarer zonnebrillen.

Geplaatst op

Bril of lenzen aanvullend verzekeren of toch zelf betalen?

Draag je een bril of lenzen? Dan weet je dat dit wat kosten met zich meebrengt. Om deze kosten te declareren, kun je een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Maar voor zo’n aanvullende verzekering betaal je ook een maandelijkse premie. En de kans is groot dat die premie op jaarbasis meer bedraagt dan de kosten voor je bril of lenzen. Wat is dan verstandig om te doen in 2018? De zorgverzekeringexperts van Independer zochten dit uit. 

 

Doorloop het stappenplan van Independer

 

Om te weten of je bril of lenzen verzekeren uit kan, heeft Independer het volgende stappenplan gemaakt:

 

 • Stap 1. Schat in wat je in 2018 kwijt bent aan een bril of lenzen. Dat verschilt erg per variant. Laat je ook goed voorlichten door een opticien. Ook bij een bril liggen de prijzen erg uit elkaar. Zeker als je ook specifieke glazen nodig hebt (denk aan een cilinder, bijslijpen of ontspiegelen).

 

 • Stap 2. Maak ook een inschatting van je verwachte zorgkosten in 2018. Kom je bijvoorbeeld regelmatig bij een fysiotherapeut of een alternatief genezer? Of verwacht je een kindje? Dan kan een aanvullend pakket interessant zijn.

 

 • Stap 3. Vergelijk de verschillende aanvullende zorgpakketten voor volgend jaar. Let daarbij op de premie, maar bekijk vooral of de zorg vergoed wordt die je nodig hebt.

 

 • Stap 4. Maak de optelsom. Hoeveel ben je kwijt aan extra premie? En hoeveel krijg je vergoed?

 

Wanneer je alleen een aanvullende verzekering afsluit voor de vergoeding van een bril of lenzen, kan dit vaak niet uit. Je betaalt veel extra premie en krijgt maar een beperkte vergoeding. Vaak geldt die vergoeding ook niet ieder jaar, maar eens in de twee of drie jaar. Je bril of lenzen zelf betalen is dan voordeliger.

 

Meer over brillen en lenzen verzekeren lees je op deze pagina.