Geplaatst op

4 zonnebril trends van 2020 voor dames

Elk jaar opnieuw kan er worden vastgesteld dat er voor zowel dames als heren enkele nieuwe zonnebril trends worden gelanceerd. Ook dit jaar vormt op dat vlak geen uitzondering, in tegendeel. In het merendeel van de gevallen ontstaan deze trends bij de grote merken. Het gaat daarbij dan om namen zoals bijvoorbeeld Ray-Ban, Dior en Calvin Klein. In het bijzonder wanneer celebrities er voor kiezen om bepaalde, specifieke zonnebrillen te dragen is dat iets dat al snel de wereld rondgaat. Het gevolg? Een nieuwe trend is geboren! Wij hebben alvast de belangrijkste zonnebril trends van 2020 voor dames hier op een rijtje gezet!

1.) Size does matter!

“The bigger the better” lijkt de eerste trend te zijn waar dames dit jaar bij het kopen van een zonnebril rekening mee willen houden. Helemaal nieuw is deze trend echter niet. De voorbije jaren kon er namelijk reeds worden vastgesteld dat modieuze dames steevast kozen voor zonnebrillen die aanzienlijk groter uitvielen dan normaal. Ook dit jaar is dat dus het geval. Hou jij ook wel van een extra opvallende zonnebril? Dan is deze trend voor jou helemaal geweldig!

2.) De keuze voor vierkante glazen

Wie houdt van een traditionele, misschien wel klassieke zonnebril zal wellicht automatisch kijken in de richting van een exemplaar met ronde glazen. Dat geldt echter niet voor dames die de laatste nieuwe trends willen volgen. Zij kunnen bij het aanschaffen van een zonnebril dan ook vooral kijken in de richting van vierkante glazen. Deze glazen lijken het in 2020 helemaal geweldig te gaan doen. Let wel, op het ogenblik dat je kiest voor vierkant-achtige glazen in je zonnebril zal het frame altijd vervaardigd zijn van kunststof. Dit betekent wel meteen dat goedkope zonnebrillen met vierkante glazen steeds perfect tot de mogelijkheden behoren.

3.) Zonnebrillen met felle kleuren zijn helemaal terug!

Een andere trend die we kunnen opmerken dit jaar voor dames zonnebrillen heeft betrekking tot de kleuren van de glazen. De tijd dat we allemaal massaal bruine glazen droegen behoort reeds enige tijd tot het verleden. De trends dit jaar lijken dat ook alleen maar te bevestigen. De glazen krijgen steeds fellere kleuren waardoor het niet meer ongewoon is om bijvoorbeeld een zonnebril met paarse, blauwe of zelfs roze glazen te kopen. Op vlak van kleur lijkt het er naar uit te zien dat dit jaar echt alles mogelijk is. Zelfs gele en groene glazen lijken populairder te zijn dan ooit. Zou jij ook graag een extra fashion statement willen maken met jouw zonnebril? Dan is kiezen voor één van de felle kleuren voor je glazen een aanrader!

4.) Metalen frames, ook steeds populairder bij dames

Eén van de belangrijkste zonnebril trends voor mannen van 2020 heeft betrekking tot het aanschaffen van een exemplaar met een metalen en dus niet met een kunststof frame. Het lijkt er naar uit te zien dat deze trend ook de overstap heeft gemaakt naar de dames. Almaar meer dames kijken dit jaar dan ook in de richting van een elegante zonnebril met een metalen frame. Dit uiteraard gecombineerd met grote glazen met felle kleuren!