Geplaatst op

Stufi is weer binnen!

Als student ken je het wel, wachten op die dag dat de overheid je weer een handje helpt om de economie te stimuleren. Nou die dag is vandaag! Wat doe jij met je stufi? Wij bij brillenkopen.nl hebben een te gekke staffelkorting, zodat jij op elke zonnebril extra 5 euro korting krijgt op onze gehele collectie zodat jij goedkoop te gekke zonnebrillen kan bestellen. 

Het studentenleven is nog zo slecht niet voor de meeste mensen. Geen vaste 9 tot 5 roosters, lekker kunnen genieten van het leven zonder al te veel verplichtingen. Maar er moet ook geld worden verdiend, want de leuke dingen kosten geld. Daarom is het toch zeer fijn dat er elke maand een bijdrage van de overheid op jouw rekening wordt gestort. Maar waar komt deze studiefinanciering nou eigenlijk vandaan?

Ontstaan van Stufi

De studiefinanciering die de studenten krijgen, ofwel de basisbeurs genoemd, bestaat sinds 1986. Deze financiering kwam tot stand zodat studenten onafhankelijk van hun ouders konden zijn; daarom kregen studenten vanaf hun achttiende een vast maandbedrag van de overheid. Toentertijd kreeg een uitwonende student 850 gulden (ongeveer 400 Euro) studiefinanciering. Dit is door vele bezuinigingen van de overheid omlaag gegaan naar 266 euro voor een uitwonende student. Het kromme is dat de huurprijzen hoger zijn geworden en de financieringen omlaag zijn gegaan. Een studentenkamer kost al gauw meer dan 400 euro per maand, het is dan onmogelijk voor een student om alleen met de basisbeurs rond te komen. Daarom hebben studenten de kans om te lenen bij de overheid, dan kun je aanvullende beurzen krijgen zodat je de vaste kosten kunt dekken. Deze lening moet wel binnen 15 jaar na het afstuderen terugbetaald worden.

Studenten zoeken naar tijd!

De gemiddelde student gaat 4 tot 5 dagen naar college, de duur van deze dagen verschillen per opleiding. Naast de schoolcolleges wordt er van de studenten verwacht dat er thuis of op school aandacht wordt besteed aan hun studie. Maar tijdens de studie zijn de meeste studenten actief met sport of andere hobby’s en hebben zij een bijbaan, zodat de vaste kosten gedekt kunnen worden. Het is dan ook lastig voor studenten om alles te kunnen doen, daarom moeten veel studenten keuzes maken om bepaalde activiteiten te laten vallen. Deze keuzes zijn vaak voor studenten zeer lastig te maken.

De laatste loodjes!

De laatste maanden zijn in gegaan voor de meeste studies. Sommige ronden hun stage af en andere moeten met hun neuzen de boeken in om zich voor te bereiden voor de tentamens. Maar dan komt het moment waarop iedereen het hele jaar weer op heeft gewacht, het begin van de zomer. Dus wij bieden jou als student onze stafel korting aan zodat jij te gekke zonnebrillen bij Brillenkopen.nl kan bestellen. Hoe gaat dit in zijn werk?

  • 1 zonnebril: 15 euro
  • 2 zonnebrillen: 25 euro
  • 3 zonnebrillen: 35 euro
  • 4 zonnebrillen: 45 euro
  • 5 zonnebrillen: 50 euro

Wees er dus snel bij, zodat jij stijlvol de zomer tegemoet kan gaan.