Geplaatst op

Waar op letten bij een skibril kopen?

Skibrillen in showroom

De kans is aanzienlijk groot dat je op zoek bent naar een nieuwe skibril, je bent namelijk niet voor niets bij dit artikel terecht gekomen. Een skibril is een must have voor iedereen die op wintersport gaat, zonder skibril zal je niet ver komen. Echter zien we dat lang niet iedereen weet hoe hij of zij een goede skibril moet kopen, laat staan waar je op moet letten bij de aankoop. Dit is dan ook precies de vraag die wij vandaag zullen beantwoorden: waar op letten bij het kopen van een skibril?

  • Check of de skibril voldoende bescherming biedt

De eerste stap is om te bekijken of de skibril wel voldoende bescherming kan bieden tegen de zon. Vaak kun je dit wel ergens op de site van de aanbieder terugvinden. Zo weet je bij Brillenkopen.nl zeker dat je de hoogste bescherming mogelijk in handen krijgt. Het is belangrijk dat de skibril 100% UV bescherming bevat. Je kunt dit ook wel zien aan de termen 100% UV of UV 400 bescherming.

  • Kijk of de glazen behandeld zijn

De volgende stap is om te  bekijken of de glazen wel behandeld zijn. Bij het skiën krijg je vaak te maken met condens, dit komt nu eenmaal door het zweet en door de temperaturen. Nu is het wel zo handig om alles nog goed te zien tijdens het skiën, vandaar dat je alleen een skibril zou moeten kopen die voorzien is van een speciale anti condens behandeling.

  • Ga voor de goede maat

Een fout die veel mensen maken is dat zij een skibril kopen die eigenlijk niet goed past. Dit lijkt misschien onschuldig, maar dit is het zeker niet. De bril moet namelijk heel je gezicht aansluiten, anders kan de UV straling via de zijkant alsnog binnenkomen. Het is dan ook echt het handigst om de skibril te passen of om deze terug te sturen wanneer hij niet past. Zo voorkom je schade aan je huid tijdens het skiën.

Door op deze onderdelen te letten weet je zeker dat je het meest uit jouw aankoop zult halen voor de skibril. Bij Brillenkopen.nl ben je overigens aan het juiste adres voor alle mogelijke brillen, altijd voor een lage prijs. Neem anders zelf eens een kijkje in het aanbod om te ontdekken welke mogelijkheden er zijn, het zijn er meer dan je in eerste instantie zou denken!