Geplaatst op

Zonnebrillen trends voor 2020

Om goed voor de dag te komen kun je elk jaar opnieuw weer kiezen voor een nieuwe coole zonnebril. Hierbij kun je kiezen voor de klassieke zonnebrillen die geschikt zijn voor zowel mannen als vrouwen, maar je kunt ook kiezen voor een zonnebril voor heren of dames die voldoen aan de laatste zonnenbrillen trends in 2020.

 

Elk jaar zijn er weer nieuwe modellen zonnebrillen in de mode. We laten je dan ook graag alvast weten welke zonnebrillen in 2020 helemaal hot zijn, zodat je alvast de show kunt stelen met je nieuwe trendy zonnebril.

Klassieke (unisex) zonnebrillen

Je kunt eigenlijk nooit de fout in gaan door voor een klassieke zonnebril te kiezen. Deze zonnebrillen zijn tijdloos en staan goed bij bijna elke outfit.

Pilotenbril

Een van de jaarlijkse favorieten is de zogenaamde “pilotenbril”. Iedereen moet op zijn minst wel één van deze brillen in zijn of haar bezit hebben. Pilotenbrillen zijn in verschillende varianten en kleuren te verkrijgen, hierdoor kun je voor elke outfit wel een geschikte pilotenbril vinden. Het is dan ook niet raar dat hij ook weer in 2020 erg populair is.

Wayfarer

De Wayfarer is een tijdloze bril die altijd een goede keuze is om te dragen. De bril is erg bekend door verschillende sterren, zoals Michael Jackson en Madonna. Bij deze brillen loopt het materiaal van de pootjes door boven de glazen. Ze zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Deze brillen zijn erg leuk om te dragen op het strand, terras of tijdens een festival. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren van basic kleuren tot felle, vrolijke kleuren.

Ronde glazen

Ronde glazen zijn niet zo lang populair als de voorgaande brillen en ze werden een tijdje geleden zelfs alleen gedragen door hippies of gabbers. Maar de ronde bril is nu voor iedereen en zo gestyled dat ze zowel een classy, moderne of alternatieve look kunnen geven.

Ronde glazen zijn in 2020 geschikt voor zowel mannen als vrouwen en zijn vooral in combinatie met spiegelglas erg populair. Daarnaast worden ze ook steeds groter van formaat. Deze brillen geven een stoere en modieuze look, maar ook als je voor een alternatieve look gaat moet je deze bril niet vergeten.

 

Mannen

Voor mannen waren vorig jaar ronde modellen, retro brillen, gekleurde glazen en kunststof frames de trend. Sommige daarvan zijn ook dit jaar weer trendy, maar er zijn ook nieuwe modellen die je dit jaar als man niet kunt laten liggen.

Metalen frames

Vorig jaar waren kunststof frames helemaal in, maar in 2020 zijn de zonnebrillen trends voor mannen juist zonnebrillen met een metalen frame. Metalen frames zorgen voor een stoer uiterlijk en zijn ook nog eens tijdloos. Daarnaast zijn zonnebrillen met een metalen frame geschikt voor iedereen, het maakt niet uit of je jong, oud, groot of klein bent.

Rechthoekige glazen

Voor mannen zijn zonnebrillen met rechthoekige glazen een goede keuze in 2020. Deze brillen staan vooral goed bij mensen met een ovaal of rond gezicht. Het is totaal wat anders dan de ronde glazen van vorig jaar. Daarnaast zien de glazen en gedurfd uit en geven je een moderne look.

Retro/vintage

Retro spullen gaan nooit echt uit de mode en in 2020 komen zonnebrillen uit de jaren 90 helemaal terug. Je kunt hierbij denken aan super smalle designs van de stijl uit de jaren 90. De zonnebrillen zijn er in ovale en hoekige varianten.

Vrouwen

Niet alleen voor mannen zijn er nieuwe zonnebrillen trends in 2020, maar ook voor vrouwen staan er nieuwe trends klaar.

Oversized

Voor de zonnebrillen trends 2020 voor vrouwen geldt ‘bigger is better’. Het is niet alleen super trendy in 2020 om te kiezen voor een oversized zonnebril, maar wist je dat deze je ogen ook beter beschermen tegen schadelijke UV-stralingen? Dat komt omdat deze brillen je ogen beter bedekken dan kleinere zonnebrillen.

Cat Eye

De Cat Eye is in 2020 helemaal terug van weggeweest. Deze grote en vrouwelijke bril is een echte eye-catcher. Vroeger was het zelfs dé bekendste zonnebril vorm voor vrouwen. Het is een van de weinige zonnebrillen die exclusief door vrouwen wordt gedragen. Andere brilvormen zijn ondertussen universeel geworden, maar de Cat Eye zorgt voor een sexy, sierlijke en vrouwelijke look.

Vierkante glazen

Niet alleen de Cat Eye is een grote zonnebril die je moet hebben in 2020, maar ook zonnebrillen met vierkante glazen voldoen goed aan de zonnebrillen trends 2020 van oversized zonnebrillen. Deze zonnebrillen zijn oversized en worden door vierkant-achtige glazen gekenmerkt. Het frame van deze brillen is bijna altijd van kunststof gemaakt, waardoor ze wel tegen een stootje kunnen.

Felle kleuren

Dit jaar mag je zonnebril opvallen. Je kunt kiezen tussen allemaal verschillende felle kleuren, zoals paars, roze, blauw, groen of geel. Het mag allemaal! Zo kun je een bril voor elke outfit kiezen en een echte fashion statement maken.

De juiste zonnebril kiezen

Het is natuurlijk leuk om een zonnebril te hebben die voldoet aan de zonnebrillen trends 2020. Maat het is daarnaast ook belangrijk voor een zonnebril te kiezen die je ogen ook daadwerkelijk goed beschermd. Let dus op de volgende punten bij de aanschaf van je nieuwe zonnebril.

UV-A en UV-B bescherming

Te veel UV-straling is schadelijk voor je ogen. Daardoor is het fijn als je zonnebril deze blokkeert. Het beste kun je kiezen voor een zonnebril die minstens 95% UV-A en 99% UV-B blokkeert.

Gepolariseerde glazen

Naast dat UV-stralingen schadelijk voor je ogen kunnen zijn, kunnen schittering van water of sneeuw erg hinderlijk zijn. Om geen last te hebben van deze schitteringen kun je kiezen voor gepolariseerde glazen.

De kleur van de glazen

Mensen denken vaak dat de kleur van de glazen iets zegt over de mate van bescherming die een zonnebril biedt, maar dit is niet het geval. Wel kan de kleur van de glazen invloed hebben op hoe je je omgeving ziet.

Grote glazen

Grote glazen bedekken je ogen beter dan kleinere glazen. Hierdoor worden schadelijke stralingen ook beter tegengehouden en kan je bril zijn werk beter doen.