Geplaatst op

Bohemian style!

Bohemian Style is overheersend op festivals!

De Bohemian stijl is grotendeels geïnspireerd op de mode van de hippies uit de jaren ’60 & ’70. Ook heeft deze stijl aspecten van de Romeinen. De Bohemian stijl staat voor vrijheid van bewegen. Deze stijl is toch anders dan trend die tegenwoordig heerst in het dagelijks leven, waar skinny en tight fit in de mode zijn. Mensen die de Bohemian stijl kiezen gaan meer voor baggy en comfortabelere kleding. Mooi om te zien is dat festival trends dan toch een hele andere richting hebben dan de dagelijkse realiteit. Festival organisatoren kiezen er dan ook voor om hun bezoekers het gevoel te geven dat ze vrijheid hebben op het terrein en dat ze het gevoel krijgen dat ze even weg zijn van de dagelijkse sleur.

 

De Bohemian stijl staat bekend om zijn kleuren en gekke printjes en wordt ook wel Boho stijl genoemd. Deze stijl zie je veelal op festivals. Dan zie je vrouwen/mannen met gekke printjes lopen, de zogenaamde hippie stijl. Tijdens het festivalseizoen is dit wel de trend die veel festivalgangers volgen, dit komt ook doordat festivals het concept vaak laten draaien om vrij te zijn en even los van de realiteit te komen.

Waar de Bohemian stijl veelal om kleren draait, hebben de zonnebrillenbranches ook scherp opgelet en zijn zich ook gaan laten inspireren door de Boheemse stijl. Je ziet dan ook steeds vaker gekke zonnebrillen met te gekke printjes of vel gekleurde zonnebrillen. Doordat de bohemian stijl helemaal geïntegreerd is in de festival branche, hebben de zonnebril fabrikanten ook weer de spiegelglazen veelal laten terugkomen in hun modellen.

Ga je naar een Festival trek dan alle accessoires uit de kast! Bandana’s, zonnebril koortjes, kettingen en armbanden enz. Het gaat verder dan alleen een t-shirt of een jurkje, ga je bohemian stijl dan ga je ook ‘all the way’!

Ik zie je snel op een festival 😉