Geplaatst op Geef een reactie

De Wayfarer, een tijdloos montuur

Denk je er over om deze lente of zomer een Wayfarer zonnebril aan te schaffen? Dan maak je een goede keuze! Het Wayfarer-montuur werd zeer geliefd dankzij het merk Ray-Ban. Het montuur kwam voor het eerst uit in de jaren ’50 van de vorige eeuw en is tot de dag van vandaag erg geliefd gebleken. Maar een echte Wayfarer is wel prijzig. In plaats van een Wayfarer van een merk, kun je altijd een imitatie Wayfarer aanschaffen. Imitaties zijn van zeer goede kwaliteit en gaan lang mee. Maar wat is de aantrekkingskracht van Wayfarer zonnebrillen? En waarom vinden mensen deze stijl toch zo mooi? Check alle Wayfarers hier!

Kleinere, subtiele zonnebril
Dragers van Wayfarer zonnebrillen hebben een voorkeur voor kleinere glazen in hun zonnebril. Als je de trend van de afgelopen paar jaar bekijkt, valt het op dat er steeds meer geneigd wordt naar grote glazen, die afgeleid lijken te zijn van de pilotenzonnebril. Wayfarer-monturen bedekken daarentegen niet zo’n groot oppervlak van de ogen. De zonnebrillen zorgen eigenlijk voor net genoeg bedekking om het ooglid tegen de zon te beschermen. Ook zijn Wayfarer-monturen meestal uit kunststof vervaardigd terwijl pilotenbrillen doorgaans een metalen montuur hebben. Het Wayfarer-model lijkt nog wel het meest op een subtiele kattenogen- of vlindermontuur. Toen het model in 1952 voor het eerst werd getoond was het ook een beetje groter, maar de huidige kleinere versie is in de loop der jaren door vooral Ray-Ban gepopulariseerd.

Het perfecte gezicht voor de Wayfarer
De Wayfarer is een ingetogen model en staat eigenlijk bij praktisch ieder gezicht. Maar de Wayfarer komt het meest tot zijn recht op lange en rechthoekige gezichten, en wordt meestal door dames gedragen. In de jaren ‘80 werd het ook door heren als Michael Jackson en Tom Cruise gedragen. Vrouwelijke beroemdheden die het Wayfarer-model verder populair maakten zijn Mary Kate Olsen, Audrey Hepburn en Marilyn Monroe. En hoewel John Lennon voornamelijk bekend werd met zijn metalen ronde montuur, is hij ook regelmatig met Wayfarers gesignaleerd in zijn jonge jaren. Als jouw gelaatsvorm enigszins lijkt op de beroemdheden die hier zijn genoemd, dan kun je met een gerust hart een Wayfarer-montuur uitproberen. Als je een man bent en denkt dat dit model meer iets voor dames is, dan heb je het mis! Schrijf het niet bij voorbaat af als te vrouwelijk. Probeer eerst eens het model. Het zou zomaar kunnen zijn dat de Wayfarer-stijl juist het beste bij je past.

Imitatie Wayfarers
Imitatie Wayfarer zonnebrillen zijn een ideale manier om flink te besparen op de uitgaven van een zonnebril, en er tegelijkertijd hip en modieus bij te lopen. Maar kies je imitatie zonnebrillenleverancier echter zorgvuldig. Verzeker jezelf ervan dat de imitatiezonnebrillen van goede kwaliteit zijn. Het feit dat je een imitatie draagt wil niet zeggen dat je jezelf tevreden moet stellen met inferieure kwaliteit. Brillenkopen.nl garandeert bijvoorbeeld dat iedere Wayfarer zonnebril is voorzien van UV-protectie, waterbestendig kunststof montuur en roestvrijstalen schroeven en scharnierpunten. Maak je niet teveel zorgen over de maat, aangezien de pootjes van de Wayfarer zonnebril iets naar binnen staan. Hierdoor klemt de zonnebril ook bij smallere gezichten goed om het hoofd. En doordat de Wayfarer sowieso een kleiner zonnebrillenmodel is, zal de zonnebril nooit als oversized ogen op een kleiner/smaller gezicht.

Identiteit Wayfarer-dragers
Mensen die er voor kiezen een Wayfarer zonnebril te dragen zijn doorgaans wat meer ingetogen dan diegenen die zeer grote monturen en pilotenzonnebrillen dragen. Als je denkt dat deze stijl meer bij jouw persoonlijkheid past, of als je gewoon denkt dat het Wayfarer-model jou beter staat dan alle andere modellen en stijlen, ga dan gerust je gang en kies de perfecte Wayfarer voor jou uit.

Bekijk hier onze uitgebreide collectie Wayfarer zonnebrillen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *