Geplaatst op

Waar is de zon?

We zitten al weer bijna in mei en de zomer komt nu wel heel erg dichtbij, maar hoe zit het nou met de zon? Nu al een hele week regen en hagel buien, zijn wij die periode nu nog niet voorbij? Ik zoek de zon en ik ga hem vinden!

 

Nederland is een fantastisch land waar alles goed georganiseerd is, maar als we het over het weer gaan hebben! Ja , dan krijg je alleen maar kritiek. De reden is vooral, omdat je nooit weet wat voor weer het kan worden. Kunnen we op dit moment zeggen dat het weer slechter is dan ander jaren? Ja dat kunnen wij wel concluderen! Zoals je hieronder ziet; dan kan je concluderen dat april’16 gemiddeld kouder was dan andere jaren. Hoewel april kouder was, lijkt mei gemiddeld weer warmer te worden! Dat zijn wel de berichten die wij zoeken in dit koude kikkerlandje. Het KNMI geeft aan dat mei gemiddeld warmer wordt dan de jaren voorheen, dit zijn positieve berichten en ik zie deze dagen met een grote glimlach te gemoed.

Hoeveel zonuren heeft Nederland in een jaar?

Op zoek naar deze informatie, kwam ik terecht op een interessant site waar alle informatie te vinden was over het weer van Nederland sinds 1901. Kijkend naar de grafieken en tabellen, kwam ik erachter dat van 1 januari’16 tot 29 april’16 het aantal zonuren op 495 stond. Het jaar 2016 op dit moment staat dan ook op de 13 plek, niet heel slecht als je het bekijkt over 115 jaar. Daarom vind ik dat wij iets te kritisch zijn op dit moment, mei ziet er rooskleuriger uit plus dat mei warmer lijkt te gaan worden gemiddeld dan de andere jaren.  

Feitjes over het weer van 29 april!

Wat was nou de warmste 29 april en welke was het koudst? Hoe is dat vergeleken met nu? Kijkend naar de tabel hieronder zie je de statistieken over de jaren heen. Dat we niet de warmste 29 april door de jaren heen hebben zou je niet verassen ;p. In 29 april zou er maximaal 14 uur en 52 minuten de zon kunnen schijnen, je ziet dat op 2007 bijna het maximale zonuren is behaald. Nu is de gemiddelde temperatuur over het gehele land rond de 7 a 8 graden Celsius. Dit komt in de buurt van laagste maximum temperatuur, het is dan ook een grauwe en koude dag.

De zon komt wel weer terug 

Als ik zo kijk naar de statistieken dan heb ik eigenlijk wel zin in mei. Als mei gemiddeld die temperaturen gaat halen als de statistieken aangeven dan kunnen wij een mooie begin van de zomer te gemoed gaan. Laten we positief de slechte dagen doorkomen en met een grote glimlach de mooie dagen van mei ingaan.