Geplaatst op

Zonnebril op, meteorologisch voorjaar is begonnen!

Zonnebril op, het meteorologisch voorjaar is begonnen!

De maatschappij gaat meestal uit van de Astronomie als het gaat om de start van een nieuw seizoen. Maar volgens de Meteorologie is de lente nu al begonnen. En dat vinden wij helemaal niet erg, want dat betekent goed nieuws voor ons; het lentegevoel begint eerder, dus de hippe zonnebril kan op!!

Wanneer beginnen de Meteorologische seizoenen?

  1. 1. De lente begint op 1 maart;
  2. 2. De zomer begint op 1 juni;
  3. 3. De herfst begint op 1 september;
  4. 4. De winter begint op 1 december.

Volgens de Astronomische seizoensindeling begint de lente later deze maand. Deze is gebaseerd op de stand van de zon. Hierdoor wordt het begin van een seizoen op een nauwkeurig tijdstip bepaald. Voor de lente geldt dat als de zon op de evenaar staat de lente begint. Volgens de Astronomie begint de lent dit jaar op 21 maart, om 05:30 uur.

Leuke feitjes van het voorjaar

Leuke feitjes die het voorjaar met zich meebrengt en feitjes die invloed hebben op ons gedrag als persoon tijdens het voorjaar.

  • -> De ‘Lente’, ook wel het voorjaar genoemd, is een oude afleiding van het woord ‘lang’. Dit heeft te maken met dat de dagen van de lente lang zijn.
  • -> Tijdens het voorjaar is het aan de zee zonniger dan in het binnenland. Kustprovincies profiteren gemiddeld van 60 uur extra zonneschijn, gedurende het gehele voorjaar.
  • -> Door het opgewekte, vrolijke karakter van de lente wordt er meer serotonine en dopamine aangemaakt. Dit zorgt voor meer euforie bij personen.
  • -> Het verlangen naar seks wordt groter, mede door bovenstaand beschreven verhoging van de gelukshormonen!
  • -> Mensen worden actiever doordat de dagen weer langer worden, waardoor er meer uit je dag is te halen.
  • -> De zon laat zich weer veel meer zien, waardoor jij je hippe zonnebril weer uit z’n brillenhoes kan halen!

Lente betekent: Festivals!!!

En wat betekent het begin van het voorjaar nog meer? De aftrap van het festivalseizoen natuurlijk! Waar je ook kijkt, online of op straat. Overal zie je posters, advertenties, reclames, billboards en pop-ups voorbij komen met de nieuwe of jaarlijks terugkomende festivals. Een hele happening, waar wij natuurlijk maar al te graag bij willen zijn. En natuurlijk mag daarbij één ding niet ontbreken bij je outfit: de festivalzonnebril!

Net zoals dat er ieder jaar nieuwe festivals bijkomen, staan ook de zonnebrillentrends niet stil. Zoals ik schreef in mijn vorige blog over zonnebrillentrends, zijn er dit jaar weer te gekke rages waaraan jouw festivalzonnebril moet voldoen!

Geniet van het Voorjaar!

Alles bloeit en fleurt weer op! Alle mooie karaktereigenschappen van het voorjaar zijn zichtbaar in het dagelijkse leven. Zonnetje schijnt, vogeltjes zingen en de bloemen bloeien op tot prachtige stukken. Mensen gaan weer de terrasjes op, de zonnebril wordt weer vaker uit de kast getrokken. ”Geniet en leef”, dat lijkt wel ons motto tijdens dit seizoen. En om deze zonnige blog positief te eindigen, sluit ik mij aan bij wat Andre Hazes Jr. zingt in zijn nummer:

“Leef of het je laatste dag is”…