Geplaatst op Geef een reactie

Waarom dragen pokerspelers zonnebrillen?

Zonnebrillen en poker zijn vrijwel onafscheidelijk. Vraag een toevallige passant hoe diegene een pokerspeler zou omschrijven en de kans is 99% dat de zonnebril wordt genoemd. Maar waarom dragen pokerspelers eigenlijk zonnebrillen? Veel pokerspelers hebben namelijk een zonnebril op ‘omdat het zo hoort’.

Maar de echte reden voor het dragen van een zonnebril tijdens het pokerspel is dat de tegenstander je niet kunt lezen. ‘Lezen’ betekent dat tegenstanders niet zien of je aan het bluffen bent, of wel degelijk een sterke hand hebt. Aan ogen valt namelijk het een en ander af te lezen. Wegkijken is bijvoorbeeld een teken van zwakte en als de ogen naar linksboven draaien betekent het dat iemand liegt. Bij creativiteit gaan de ogen namelijk meestal de kant op van het creatieve gedeelte van de hersenen, oftewel de linkerkant.

Daarnaast gebruiken pokerspelers zonnebrillen zodat zij tegenstanders intensief kunnen observeren, zonder dat de tegenstanders het in de gaten hebben. Als tegenstanders niet weten wie of wat je observeert, kunnen zij zich er niet op aanpassen. De old-school pokerspelers zoals Doyle Brunson, Dan Harrington, Daniel Negreanu, Phil Ivey en vele anderen dragen geen zonnebril. Zij vinden dat het niet hoort bij poker, aangezien het volgens hun niet in de geest van het spel is.

Marcel Lüske is de Godfather van poker in Nederland en droeg zijn zonnebril altijd omgekeerd. Dit is ontstaan toen hij een keer last had van het felle licht boven een pokertafel. Door de zonnebril om te draaien had hij normaal zicht op de tafel en geen last van de lampen. Marcel gebruikt de zonnebril dus niet om ‘tells’ te verbergen, of tegenstanders te observeren. Het omgekeerd dragen van de zonnebril werd het handelsmerk van Marcel Lüske.

De ultieme pokerzonnebrillen zijn zonnebrillen met spiegelglazen. De ogen zijn namelijk nooit zichtbaar achter spiegelglazen, ongeacht de lichtsterkte en lichtinval. Brillenkopen.nl heeft een grote collectie zonnebrillen met spiegelglazen. Kies de meest geschikte zonnebril uit and may the flop be with you!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *