Geplaatst op Geef een reactie

Van Smartphone naar Smartbril

Gooi een van de oudste hulpmiddelen ter wereld en een van de meest innovatieve bedrijven ter wereld in een blender, en wat krijg je dan? Juist, de meest innovatieve bril ter wereld genaamd Google Glass.

Hoe werkt het?
De Google Glass projecteert beeld en tekst op een schermpje in je rechterooghoek, dat als een virtuele laag bovenop het blikveld verschijnt. Via spraakherkenning en aanraakbesturing op de bril wordt de vederlichte computer in het montuur bediend. Zo kun je met losse handen foto’s nemen, video’s maken, je agenda raadplegen, de kortste weg opvragen of teksten vertalen.

Google Contest
In juni 2012 gaf Brin een demonstratie van de Google Glass op een conferentie in San Francisco. Hier kondigde hij aan dat de eerste testexemplaren alleen voor softwareontwikkelaars beschikbaar zijn. Maar sinds begin 2013 zoekt Google vrijwilligers om de Google Glass te testen en te perfectioneren. Het gaat om een uitdaging waarbij deelnemers zelf de portemonnee moeten trekken.

Alles in 1
Smartbril, zonnebril, corrigerende bril, de Google Glass heeft alles. De Glass heeft namelijk ook originele bril-toepassingen zoals bescherming voor de ogen, corrigeren van slechtziendheid of bijziendheid, of het beschermen van de ogen tegen straling van de zon. Voor mensen die daadwerkelijk een bril nodig hebben is de Google Glass dus ook een optie, in plaats van alleen een leuke gadget.

Keep posted
Om het grote publiek alvast warm te maken voor de Glass, heeft Google een video vrijgegeven waarin de Glass wordt toegepast in het dagelijks leven. Wil je op de hoogte blijven over dit futuristische project van Google? Bezoek dan de site van de Google Glass.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *