Geplaatst op

Wil je de zonsverduistering zien? Zet je zonnebril op!

Beter zicht op zonsverduistering dankzij je hippe zonnebril!

Zat jij om 09.30 uur al klaar met een fotocamera om de zonsverduistering vast te leggen? Of wil je dit unieke schouwspel gewoon even bekijken? Voor het beste zicht en op de zonsverduistering en ter bescherming van je ogen zet je je hippe zonnebril op!

De zon en maan versmelten

De zonsverduistering die ook in Nederland zichtbaar moet zijn is rond 9.30 uur begonnen. De maan schuift langzaam tussen de zon en de aarde. Helaas is er nog sprake van veel bewolking, waardoor het zicht niet altijd even goed is. Maar pas op: zodra de wolken even de ruimte geven aan de zon, wordt het in één keer een heel scherp tafereel! Zet daarom je hippe zonnebril met UV400-protectie op, voor beter zicht én bescherming van je ogen.

Gedeeltelijke verduistering

Rond 10.30 uur was ongeveer 84 procent van het oppervlak van de zon bedekt door de maan. Dit was het hoogtepunt van de zonsverduistering vanuit Nederlands perspectief. De daadwerkelijk volledige zonsverduistering is onder meer te zien op de Faroër-eilanden en bijvoorbeeld Spitsbergen. Het gaat om de grootste gedeeltelijke verduistering in ons land sinds augustus 1999.

2021 is de volgende kans

En wanneer kunnen we weer dit indrukwekkende natuurfenomeen aanschouwen? Volgens meteorologen is de volgende grote zonsverduistering in Nederland pas weer in 2021 te zien. Genoeg tijd dus om een hippe zonnebril met UV400-protectieglazen aan te schaffen
😉

Ben je nog op zoek naar een hippe festival zonnebril? Lees hier wat de trends zijn!