Geplaatst op

3 Tips om Bevrijdingsdag te vieren!

Dit jaar is iedereen vrij op Bevrijdingsdag!

Vrijheid wordt gevierd op Bevrijdingsdag op 5 mei! Het enige nadeel is dat niet iedereen op 5 mei ”vrij” is. Het is namelijk geen officiële vrije dag, dus moeten de meeste mensen gewoon werken. Maar dit jaar niet! Dit jaar valt 5 mei namelijk samen met Hemelvaartsdag. En dat is wel een officiële vrije dag! En in combinatie met het prachtige weer van deze week, belooft het een fantastische dag te worden om de Vrijheid te vieren. Ben jij benieuwd hoe jij je Vrijheid kan vieren op 5 mei? In deze blog geef ik je tips om op 5 mei maximaal te kunnen genieten van de Vrijheid!

De weersvoorspellingen zien er heel erg gunstig uit voor 5 mei: een droge dag met veel zon en hoge temperaturen. Dit zorgt ervoor dat er veel te doen is op Bevrijdingsdag.

Wat kun je doen op Bevrijdingsdag?

 • Tip 1: Vrijheidfestivals
  Op de dag van de Vrijheid zijn er veel speciale festivals, volledig gericht op het vieren van de vrijheid met elkaar! Maar welke festivals zijn de moeite waard om een kijkje te nemen? Je hebt veel festivals die gratis entree bieden, maar natuurlijk ook festivals waar je een kaartje voor moet kopen. Onderstaand de top 3 betaalde en de top 3 gratis festivals op een rijtje gezet voor jou:-> Gratis Vrijheidfestivals: een fantastische omgeving om de Vrijheid te vieren. Er heerst een fantastische sfeer op deze festivals en met gratis toegang is het voor iedereen mogelijk om dit spektakel mee te maken. De zon zal fel schijnen, dus wees voorbereid en neem een goedkope zonnebril mee want de kans dat je hem verliest in drukte is groot!

   • 1. Bevrijdingspop Haarlem: het Bevrijdingspop in Haarlem is de laatste jaren uitgegroeid tot het grootste gratis toegankelijke openluchtfestival van Nederland. Jaarlijks bezoeken circa 150.000 mensen, jong en oud, uit de regio en daarbuiten dit fantastische Vrijheidsfestival. Vreugde en samen vieren voeren de boventoon hier!
   • 2. Bevrijdingsfestival Overijssel: een festival dat door meer dan honderdduizend bezoekers wordt bezocht, om naar bekende artiesten en bandjes te kijken, én om gezellig samen te komen.
   • 3. Bevrijdingsfestival Groningen: een groot feest waar meer dan 100.000 bezoekers op afkomen en altijd gezellig en gemoedelijk is!
  • -> Betaalde Vrijheidfestivals: zeer leuke festivals waar samenhorigheid ook weer centraal staat. Wil je lekker uit je dak gaan op een van de genoemde festivals? Vergeet dan niet je festival zonnebril mee te nemen!
   • 1. Het Amsterdams Verbond: het tweede jaar dat dit Vrijheidfestival plaatsvindt. Het is een mix van het Amsterdamse nachtleven met de beste festivals uit Amsterdam. Een knaller dus!
   • 2. Vrijland Festival: is begonnen in 2013. Hier komen ook Amsterdamse top feesten samen met top bars en clubs. Een garantie voor gezelligheid en een onvergetelijke dag!
   • 3. Mumbai color festival Utrecht: Een festival die op ze eigen manier de vrijheid viert! Met vooral veel kleur. Een uniek maar speciaal concept.
 • Tip 2: Bevrijdende stranddag
  Niks voor jou om op een festival te staan en lekker even uit je dak te gaan? Dat kan natuurlijk. Een tip is dan om op deze mooie zonnige dag lekker naar het strand te gaan! Het weer zal heerlijk zijn, dus waarom niet. Lekker tot rust komen bij een strandtent, waar je heerlijk kan eten en drinken. Even genieten van de mooie natuur en vrijheid die Nederland je biedt. “Relaxt” en “Vrij” zijn hierbij de sleutelwoorden. Geniet van de zon en bescherm je goed tegen de felle stralen met een mooie zonnebril.
 • Tip 3: Boottocht
  Oké, festivals zijn niet echt jouw ding. En het strand ben je niet zo’n fan van. Waarom vier je Bevrijdingsdag dan niet op het water? Een heerlijk boottochtje door de rivieren van Nederland, langs het landschap dat in volle bloei staat, of door de grachten van een van de mooie Nederlandse steden. Het water heeft geen verkeerslanen of stoplichten. De ultieme manier dus om Vrij te zijn 🙂   Een uitstekende manier om je vrijheid te vieren! Helemaal tot rust komen, lekker dobberen in het water. Of juist jullie eigen Bevrijdingsfeest bouwen op het water. Misschien is er zelf wel een Bevrijdingsfestival waar je vlakbij kan komen met je boot. Dat is nog eens Vrijheid!Vergeet niet je hippe goedkope zonnebril voor op het water. De zon is extra fel voor de weerkaatsing van het water. En als je je zonnebril verliest in de golven, is het beter dat het geen dure is!

Zoals je ziet zijn er genoeg leuke mogelijkheden om je Vrijheid te vieren op Bevrijdingsdag! Ik wens je een fantastische Bevrijdingsdag toe. Geniet van je Vrijheid, het is namelijk een luxe die niet iedereen heeft 🙂